Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Arta
 • Cum alegem pensulele potrivite pentru pictura
  Vizualizari 1890

  Scrisde tzutzu_22 » 07 Ian 2015, 09:10

  De curand mi-am dat seama ca am nevoie de un nou hobby si m-am gandit sa incerc pictura. Nu sunt vreun urmas de-al lui Picasso si nici nu am prea multe cunostinte in domeniu, de aceea am inceput sa ma documentez. Si am aflat ca, inainte de toate, trebuie sa stii cum sa alegi pensula, in functie de ce urmaresti sa faci. Va impartasesc si voua din informatii si sper sa va fie de folos!
  Inainte de toate, ar trebui sa stiti ca pentru picturile in ulei, este bine sa folositi pensule cu peri grosi, iar pentru acuarela, pensula ar trebui sa fie mai moale.
  pensula zibelina.jpg
  pensula zibelina.jpg

  Pensulele din par de zibelina sau de capra sunt moi si de aceea se folosesc in special pentru culori fluide. Firul de zibelina are o structura conica si ajuta la formarea unui varf ascutit, iar solzii microscopici au proprietatea de a incarca multa culoare. De aceea, pensulele de zibelina sunt considerate foarte bune si sunt preferate de multi pictori.
  pensula fir de porc.jpg
  pensula fir de porc.jpg

  Pensulele din fir de porc au firul dur si rigid. Sunt recomandate pentru aplicarea culorii de ulei sau a acrilului direct din tub. Varful despicat al firelor contribuie la amestecul culorilor si permite incarcarea unei cantitati mari de vopsea. In plus, ofera un control bun atunci cand pensula este apasata pe panza.
  pensula sintetic.jpg
  pensula sintetic.jpg

  Pensulele din fir sintetic sunt confectionate din poliester. Firul sintetic mai dur este recomandat pentru pictura in ulei sau pentru culorile acrilice, pentru ca nu devine moale in contact cu apa.
  Sponsored Links:
  tzutzu_22
   
  Mesaje: 54
  Membru din: 03 Ian, 2015
  Total puncte: 49  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Arta

  x #{title}

  #{text}