Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.
 • Prima pagină Categorii Activitati si recreere
 • Cum se joaca jocul de Remi
  Vizualizari 58928

  Scrisde joniculae » 15 Ian 2015, 11:51

  Advertisements:
  Remi este un joc care are rolul de a destinde si relaxa jucatorii si care este prezent in preferintele jucatorilor cu varste de la 10 ani, pana la 60 de ani. Este un joc foarte popular, cu toate ca este foarte vechi. In parcuri, poti vedea oameni adunati la mesele de joc, care vin zi de zi pentru a juca acest joc. Acolo se intalnesc cei care nu au o viata sociala activa, pentru a putea forma astfel de grupuri acasa.
  joc remi.jpg
  joc remi.jpg

  In cazul in care nu stiti regulile jocului, parcurgeti pasii de mai jos pentru a va transforma intr-un jucator de Remi veritabil:
  1. Piesele de joc au patru culori si prezinta numere de la 1 la 13. Piesele contin si doi Jolly, care sunt reprezentati de fete zambitoare. Piesele au corespondent in puncte, care vor fi adunate la sfarsitul fiecarei runde de joc. Numerele de la 2 la 9 echivaleaza cu 5 puncte, cele de la 10 la 13 cu 10 puncte, 1 este calculat la 25 de puncte la finalul rundei, iar in momentul etalarii se considera a avea 5 puncte in formatia 1-2-3, 10 in formatia 12-13-1, si tot 10 puncte in formatie ce contine trei de 1. Jolly este echivalentul a 50 de puncte. Se distribuie cate doua gramezi a cate 7 piese fiecaruia dintre jucatori (se poate juca in 2, 3 sau 4 jucatori). Piesele se organizeaza in gramezi de cate 7 piese, iar cu piesa care va ramane se numara gramezile pana la numarul indicat pe piesa, se ia prima carte de pe gramada respectiva, se pune pe gramada urmatoare, care va fi prima gramada distribuita jucatorilor. Astfel, primul jucator va avea un numar de 15 piese pe tabla si va fi primul care va da jos o carte.
  piesele de remi.jpg
  piesele de remi.jpg

  2. Un jucator se poate etala (isi pune piesele in fata tablei de joc) dupa ce fiecare jucator a tras cate o carte din gramezile ramase si a dat jos o alta carte. Pentru a se etala, un jucator trebuie sa aibe cel putin doua formatii, de doua tipuri diferite- terta si suita si sa insumeze minim 45 de puncte. Terta este o formatie de tipul 9-9-9, de culori diferite, iar suita este un sir de trei numere consecutive, de aceeasi culoare, spre exemplu 5-6-7 de galben. In cazul in care ai un Jolly, il poti folosi pentru a inlocui piesa de care ai nevoie pentru a alcatui o formatie.
  terta si suita.jpg
  terta si suita.jpg

  3. Odata etalat, un jucator poate rupe , adica poate folosi o piesa din cele de jos, cu care va alcatui o noua formatie, luand pe tabla piesele care au fost puse in sirul de jos dupa acea piesa. Astfel, jucatorul respectiv va avea ocazia sa etaleze cat mai multe formatii, insumand, astfel, un numar cat mai mare de puncte.
  sir piese de remi.jpg
  sir piese de remi.jpg

  4. In momentul in care un jucator mai are trei piese pe tabla, are obligatia sa anunte si ceilalti jucatori. Atunci cand mai are o singura piesa pe tabla, o pune cu fata in jos si inchide runda de joc. Dupa aceea, se numara punctele tuturor jucatorilor, si se trec intr-un tabel, dupa ce au fost scazute punctele cu care ceilalti jucatori au ramas pe tabla. In cazul in care un jucator are pe tabla, inca de la inceput, atu-ul, adica piesa cu care s-au numarat gramezile, va primi un bonus de 50 de puncte. Persoana care inchide runda, va primi si ea un bonus de 50 de puncte.
  Remi.jpg
  Remi.jpg
  Sponsored Links:
  joniculae
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 13 Ian, 2015
  Total puncte: 5  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Sponsored Links:

  Înapoi la Activitati si recreere

  Mai stai putin cu noi
  x #{title}

  #{text}