Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Steluta cu nutella sau cum sa pregatesti un desert cu ciocolata
    Vizualizari 13881

    Scrisde Chef » 22 Ian 2015, 14:58

    Doresc sa va impartasesc aceasta reteta pe care oricine o poate reproduce. Este o reteta cautata, dar si gustoasa si simplu de preparat. O vor adora atat copiii, cat si musafirii daca doriti sa ii serviti cu ceva dulce.
    Sponsored Links:

    Ai nevoie de:
    Ingrediente:
    500 g faina
    50-60 g zahar
    aprox 200 ml lapte
    2 oua (separam galbenusurile de albusuri)
    8 g de drojdie uscata sau 20 g de drojdie proaspata
    30 g unt (scos din frigider ca sa se inmoaie din timp)
    1 varf de sare
    nutella (din belsug)

    Ustensile:
    sucitoare
    cutit de paine (pentru intins nutella)
    hartie de copt
    pensula
    tava pentru copt

    Pasul 1:
    Drojdia o punem in laptele caldut ca sa se topeasca (intr-un pahar sau o cana).
    Amestecam faina cu zaharul si sarea intr-un vas (de inox sau plastic). Apoi adaugam galbenusurile, untul (poate fi topit sau moale), laptele amestecat cu drojdia si incepem sa amestecam ingredientele pana obtinem un aluat fraged.
    Se framanta pana nu mai e lipicios. Apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, intre 40-60 minute.

    Pasul 2:
    Luam aluatul si il punem pe masa unde am presarat inainte faina. Il impartim in 4 parti egale.
    Luam prima parte si o intindem pana devina o foaie nu foarte groasa, dar nici foarte subtire. Il intindem, insa trebuie sa ii pastram forma rotunda. Dupa aceea, punem o farfurie rotunda intinsa pusa invers, cu fundul in sus pe aluat si marginile, surplusul de aluat il indepartam cu un cutit.
    Adaugam nutella (poate fi tinuta la baimarine ca sa devina mai lichida, e mai usor de intins), intinsa cu cutitul de paine. Prima foaie o punem pe hartia de copt. Luam a doua bucata de aluat, o intindem, luam surplusul jos si o suprapunem peste prima foaie. Adaugam nutella. Repetam procesul pana ajungem sa suprapunem a patra foaie de aluat.

    Acum, dupa ce foile sunt suprapuse si intre ele este aplicata ciocolata, punem un pahar cu gura in jos in mijlocul aluatului deasupra ultimei foi. Apoi incepem sa taiem cu un cutit in parti egale in jurul paharului. Prima data in 2, apoi in 4, pana ajungem la 16 parti taiate egal.
    Acum urmeaza partea cea mai frumoasa, cea care da aspectul unei stelute.
    Trebuie sa luam 2 cate 2 fasii si sa le rasucim inspre exterior. Procedam asa pana terminam cu toate fasiile. Apoi, indoim putin colturile sub ele ca sa arate mai aspectuos.
    Putem porni cuptorul intre timp la 180 grade C. Ungem steluta cu albusul ramas de la cele 2 oua si apoi punem totul intr-o tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

    Voila! Si e gata si produsul de patiserie care ii va indulci pe toti!
    Prajitura cu nutella.jpg
    Prajitura cu nutella.jpg

    Pofta buna!

    Urmariti clipul de mai jos pentru a va putea ajuta mai usor:
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 15:15
    Chef
     
    Mesaje: 15
    Membru din: 22 Feb, 2014
    Total puncte: 20


    Tagsreteta , preparare , prajitura , desert , steluta , nutella , ciocolata

    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    cron
    x #{title}

    #{text}