Sponsored Links:
Ai nevoie de:
Ingrediente:
500 g faina
50-60 g zahar
aprox 200 ml lapte
2 oua (separam galbenusurile de albusuri)
8 g de drojdie uscata sau 20 g de drojdie proaspata
30 g unt (scos din frigider ca sa se inmoaie din timp)
1 varf de sare
nutella (din belsug)
Ustensile:
sucitoare
cutit de paine (pentru intins nutella)
hartie de copt
pensula
tava pentru copt
500 g faina
50-60 g zahar
aprox 200 ml lapte
2 oua (separam galbenusurile de albusuri)
8 g de drojdie uscata sau 20 g de drojdie proaspata
30 g unt (scos din frigider ca sa se inmoaie din timp)
1 varf de sare
nutella (din belsug)
Ustensile:
sucitoare
cutit de paine (pentru intins nutella)
hartie de copt
pensula
tava pentru copt
Pasul 1:
Drojdia o punem in laptele caldut ca sa se topeasca (intr-un pahar sau o cana).
Amestecam faina cu zaharul si sarea intr-un vas (de inox sau plastic). Apoi adaugam galbenusurile, untul (poate fi topit sau moale), laptele amestecat cu drojdia si incepem sa amestecam ingredientele pana obtinem un aluat fraged.
Se framanta pana nu mai e lipicios. Apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, intre 40-60 minute.
Pasul 2:
Luam aluatul si il punem pe masa unde am presarat inainte faina. Il impartim in 4 parti egale.
Luam prima parte si o intindem pana devina o foaie nu foarte groasa, dar nici foarte subtire. Il intindem, insa trebuie sa ii pastram forma rotunda. Dupa aceea, punem o farfurie rotunda intinsa pusa invers, cu fundul in sus pe aluat si marginile, surplusul de aluat il indepartam cu un cutit.
Adaugam nutella (poate fi tinuta la baimarine ca sa devina mai lichida, e mai usor de intins), intinsa cu cutitul de paine. Prima foaie o punem pe hartia de copt. Luam a doua bucata de aluat, o intindem, luam surplusul jos si o suprapunem peste prima foaie. Adaugam nutella. Repetam procesul pana ajungem sa suprapunem a patra foaie de aluat.
Acum, dupa ce foile sunt suprapuse si intre ele este aplicata ciocolata, punem un pahar cu gura in jos in mijlocul aluatului deasupra ultimei foi. Apoi incepem sa taiem cu un cutit in parti egale in jurul paharului. Prima data in 2, apoi in 4, pana ajungem la 16 parti taiate egal.
Acum urmeaza partea cea mai frumoasa, cea care da aspectul unei stelute.
Trebuie sa luam 2 cate 2 fasii si sa le rasucim inspre exterior. Procedam asa pana terminam cu toate fasiile. Apoi, indoim putin colturile sub ele ca sa arate mai aspectuos.
Putem porni cuptorul intre timp la 180 grade C. Ungem steluta cu albusul ramas de la cele 2 oua si apoi punem totul intr-o tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Voila! Si e gata si produsul de patiserie care ii va indulci pe toti!
Prajitura cu nutella.jpg |
Pofta buna!
Urmariti clipul de mai jos pentru a va putea ajuta mai usor: