Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum sa alegem hrana pentru un câine cu stomac sensibil
  Vizualizari 3169

  Scrisde mikimaria » 27 Ian 2015, 11:50

  Unii câini au stomac de otel și mănâncă orice găsesc în curte sau în timpul plimbărilor, fără sa se îmbolnăvească. Totuși, nu orice câine este la fel de norocos. Unii pot fi mai sensibili. Câinele are unul din următoarele simptome: flatulență excesiva, temperatura, vomita. Toate astea pentru ca are stomacul sensibil.
  Sponsored Links:

  Un câine cu stomacul sensibil are nevoie de griji speciale. Nu este vorba numai de frustrarea pe care o simte stăpânul câinelui atunci când îl vede trist și abătut. Este vorba si de disconfortul pe care-l creează în casa sau în curte un cățel cu probleme la stomac sau intestine.
  Primul pas în adaptarea alimentației la starea cățelului este determinarea alimentului care determina reacția neplăcuta. Astfel vom preîntâmpina viitoare neplăceri. Cele mai întâlnite sunt alimentele care conțin gluten, soia și mălai.
  ciine in iarba.jpg
  ciine in iarba
  ciine in iarba.jpg

  Al doilea pas este schimbarea alimentației câinelui foarte încet, cu precauție. Simplificarea dietei este obligatorie, ca si înlocuirea alimentelor suspecte cu unele mai „ușoare”. Este bine sa amestecam o parte din vechiul aliment cu o parte din cel nou, pentru a ajuta adaptarea. In funcție de sensibilitatea câinelui, procesul de adaptare poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Trebuie multa răbdare si atenție pe durata perioadei de adaptare, dar efortul nu pare mare daca este făcut cu afecțiunea pe care orice iubitor de animale o are pentru animăluțul sau, chiar daca numesc „animăluț” un dog danez.

  Deși este greu, trebuie sa evitam ingerarea de resturi de la pubela sau de alimente găsite întâmplător in timpul plimbărilor.
  Partea buna este ca exista hrana pentru câini cu stomac sensibil, o găsim ușor in magazinele specializate. Am mare încredere in magazinele asociate cabinetelor veterinare, unde sfaturile vin direct de la specialiști.
  Caine care mananca.jpg
  Caine care mananca.jpg

  Daca nu vi se pare prea mult, este bine sa avem un jurnal al alimentației câinelui. Asta pentru ca este bine sa ne reamintim ce ne este de ajutor si ce ii face rău câinelui. De obicei avem multe pe cap, grijile zilnice ne copleșesc uneori, este greu sa ne amintim toate detaliile , așa ca un jurnal al evoluției câinelui este esențial pentru a avea informațiile pe care in caz contrar le-am pierde.

  Trebuie sa evitam alimentele care conta puțin. De obicei conțin multa umplutura (cartofi sau mălai). Aceste alimente nu dau, de obicei, rezultatele așteptate. Exista însă si alimente puțin mai scumpe, care au rezultate bune si conțin mai multe substanțe nutritive.

  Trebuie doar sa căutam cu răbdare, fără a face „experimente” pe pielea câinelui nostru ; este suficient de cele mai multe ori sa citim compoziția alimentelor.
  Daca după aplicarea acestor sfaturi starea câinelui nu se schimba, atunci o vizita la medicul veterinar devine obligatorie. Probabil ca este vorba de o alergie sau o inflamație a tubului digestiv.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:36
  mikimaria
   
  Mesaje: 20
  Membru din: 11 Noi, 2014
  Total puncte: 13  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}