Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

Cum se ingrijesc plantele de apartament iarna

Vizualizari 1716
Pagina 1 din 1

Scrisde mikimaria » 30 Ian 2015, 20:34

Advertisements:
Nu știu daca este cineva care sa rămână indiferent la frumusețea florilor. In ultimii ani au fost aduse din zone exotice plante surprinzător de frumoase. Pentru a ne asigura ca vor înflori si se vor dezvolta in toata splendoarea lor, trebuie sa le asiguram o perioada de odihna de 2-3 luni, in condiții deosebite: la lumina sau la întuneric, in medii umede sau uscate, după specificul fiecărei plante.
flori iarna.jpg
Flori iarna
flori iarna.jpg (Vizualizat de 1716 ori)

Iarna este anotimpul de repaus vegetativ atât pentru plantele de interior cit si pentru cele de exterior. Din cauza lipsei relative de lumina si a căldurii uscate din apartamente, plantele de interior trec printr-o perioada neprielnica. Majoritatea plantelor de interior vin de la tropice, deci au nevoie de căldura si lumina; deci se simt cel mai bine primăvara si vara.
1. Din cauza lipsei de lumina, este bine sa plasam ghiveciurile aproape de surse de lumina sau pe pervazul unei ferestre. După o săptămâna, ghiveciurile trebuie rotite. O sursa slaba de lumina poate fi pusa in funcțiune in timpul amurgului, nu prea aproape de plante. O alta soluție este așezarea de argila intre ghiveci si farfuriuțe, in apa demineralizata.
flori-de-apartament.jpg
Flori de apartament
flori-de-apartament.jpg (Vizualizat de 1716 ori)

2. Pulverizarea unu nor de picături peste frunze evita deshidratarea. Apa demineralizata trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu trebuie sa udam platele prea des pentru ca in timpul iernii se dezvolta intr-un ritm mai lent. Prea multa apa poate face rădăcinile sa putrezească.
3. Farfurioarele de sub ghiveci trebuie golite din când in când. Frunzele trebuie șterse de praf cu o cârpa moale si umezita; astfel vor capta mai bine lumina.
4. Daca ați tăiat din rămurelele plantelor de interior, aplicați un pic de gudron norvegian sau alt amestec cicatrizant pentru a proteja tăietura de paraziți.
5. Citricele trebuie a fie adăpostite de frig din luna octombrie. Daca este posibil, este bine sa se afle intr-o camera mai răcoroasă, bine luminata. Frunzele trebuie umezite si plantele udate dar nu prea des.
Flori albe.jpg
flori albe
Flori albe.jpg (Vizualizat de 1716 ori)

6. Dar cactușii? Iarna le place sa fie intr-un loc uscat si cald. Lumina ii ajuta sa nu se deformeze.
7. Plantele cu flori nu mai au nevoie de îngrășăminte, la fel si plantele decorative.

Exista deci plante care trebuie iubite si răsfățate, iar altele rezistente, suportând curajos neglijenta gazdelor. Orice apartament sau camera pot fi însuflețite cu una sau mai multe prezențe verzi.
Sponsored Links:
mikimaria
 
Mesaje: 20
Membru din: 11 Noi, 2014
Total puncte: 11


Sponsored Links:

Distribuie pe:


1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum se pastreaza vinul in apartament
în Altele
de tzutzu_22 » 16 Iul 2016, 10:48
Răspunsuri 0
Vizualizări 1632

Înapoi la Casa si gradina

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}