Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Vehicule Altele
 • Cum se schimba roata de la masina
  Vizualizari 4502

  Scrisde tzutzu_22 » 31 Ian 2015, 21:00

  Nu am facut niciodata pana si sper sa nu mi se intample, pentru ca sunt un dezastru atunci cand vine vorba despre mecanica. In cazul in care aveti totusi nenorocul de a trece prin asa ceva, iata care sunt pasii pentru a schimba roata de la masina.
  Sponsored Links:

  1. Inainte de a te apuca de treaba, verifica daca frana de mana este trasa si masina este in viteza. Pentru un plus de siguranta, daca ai posibilitatea, pune cate o piatra sau un obiect greu in fata cauciucurilor, atat cele din fata cat si cele din spate.
  piatra.jpg
  piatra.jpg

  2. Pregateste cricul, cheia pentru prezoane si roata de rezerva. Pe toate ar trebui sa le gasesti in portbagaj, de obicei. La anumite modele, aceste piese s-ar putea gasi in alte locuri. In cazul in care intampini dificultati in a le gasi, consulta manualul autoturismului.
  cric.jpg
  cric.jpg

  3. Pozitioneaza cricul langa roata pe care urmeaza sa o schimbi, in spatiul special. Acesta ar trebui sa fie marcat in vreun fel sau il poti chiar vedea sub forma unei denivelari. Din nou, in cazul in care nu il gasesti, consulta manualul. Ridica masina, fara ca roata sa se dezlipeasca de sol.
  cric 2.jpg
  cric 2.jpg

  4. Folosind cheia, slabeste prezoanele (in sens invers al acelor de ceasornic). Unele jante ar putea avea sistem antifurt, iar cheia se afla tot in portbagaj.
  piulita.jpg
  piulita.jpg

  5. Folosind cricul, ridica masina pana ce roata nu mai atinge solul.
  6. Da jos roata si pune roata de rezerva pe pozitie. Insurubeaza prezoanele (in sensul acelor de ceasornic), dar nu forta, pentru ca masina sa nu se dezechilibreze.
  roata de rezerva.jpg
  roata de rezerva.jpg

  7. Folosind cricul, lasa masina din nou pe sol si strange la maxim prezoanele, folosind cheia.

  Sper ca aceste informatii sa va fie de folos. Desi ar fi mai bine sa nu ajungeti in situatia de a le pune in practica.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:34
  tzutzu_22
   
  Mesaje: 54
  Membru din: 03 Ian, 2015
  Total puncte: 49  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  cron
  x #{title}

  #{text}