Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
MERGI LA VOT! Alegeri europarlamentare, 23 - 26 mai 2019 , VOTUL TĂU CONTEAZĂ!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum sa prepari gris cu lapte delicios
    Vizualizari 10485

    Scrisde Chef » 22 Feb 2015, 17:14

    Prepararea unui gris pare un lucru banal, insa acesta nu iese de doua ori la fel. Ca sa iti imbunatatesti practica trebuie sa tii cont de cateva trucuri. Acestea se regasesc in acest tutorial.
    Sponsored Links:

    Ai nevoie de:
    1 litru de lapte
    o cana de gris = aproximativ 200,250 g gris
    o lingurita rasa de sare
    o lingura de zahar (alb sau brun)
    cacao sau ciocolata
    2-4 linguri de zahar

    Mod de preparare
    Intr-un vas limpezit cu apa rece, turnam laptele si il punem pe ochiul mijlociu al aragazului, la foc mediu. Se adauga sarea si zaharul pentru gust in momentul in care laptele a fost adus in punctul de fierbere. Apoi, adaugam treptat cantitatea de gris turnand incet intr-un colt si amestecand continuu cu o lingura de lemn noua pe care nu am folosit-o inainte la mancaruri grele sau in ulei. Prin amestecare se evita formarea cocolaselor, la fel si daca se adauga treptat grisul si nu dintr-o data. Nu trebuie sa fie foarte intarit, e mai gustos daca e moale.
    grisculapte.jpg
    grisculapte.jpg

    Dupa ce fierbem grisul si observam ca se intareste incet, dar sigur, amestecam in continuare si tragem oala de pe foc.
    Adaugam in farfurii si lasam sa se raceasca. Deasupra se poate adauga cacao si presaram lingurile de zahar apoi, dar daca preferati ciocolata din borcan, se pot pune 2,3 linguri si apoi lasate sa se topeasca deasupra grisului.

    Uite asa ai gatit un desert din copilarie rapid si bun ca la mama acasa.

    Pofta buna!
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:11
    Chef
     
    Mesaje: 15
    Membru din: 22 Feb, 2014
    Total puncte: 20


    Tagsreteta , preparare , gris , lapte , gustos

    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}