Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum se conecteaza corect doua sau mai multe fire intre ele
  Vizualizari 10375

  Scrisde AndyMoz » 02 Apr 2015, 20:58

  Daca avem doua fire si dorim sa le conectam intre ele, de obicei folosim banda izolatoare. Problema cu banda izolatoare este ca in timp aceasta se deterioreaza, se dezlipeste si odata cu aceasta, poate sa apara un scurt circuit sau firul sa se deterioreze si chiar sa se desprinda in cazul in care este putin fortat.
  Sponsored Links:

  Ca sa evitam situatiile de mai sus, e nevoie sa legam corect firele intre ele ca si pe viitor conexiunea lor sa ramana solida. Putem proceda la fel si in cazul in care avem de-a face cu un fir rupt sau taiat.

  1. Luam firul, il dezizolam cu un cleste special sau cu un patent (daca folosim patentul la dezizolat, trebuie sa fim atenti sa nu taiem firul de cupru cand tragem izolatia de pe el) si montam la capatul lui un papuc electric de tip PIN (ca in imagine, in functie de diametrul firului vom folosi "papuci" de marimea potrivita).
  1 papuci electrici.jpg
  1 papuci electrici.jpg

  2. Folosim un cleste de sertizat pentru papucii electrici, in functie de dimensiunea "papucului" vom folosi orificiul potrivit din cleste pentru sertizarea firului (recomand ca atunci cand sertizati firul cu un cleste special, sa folositi intotdeauna dimensiunea care este urmatoarea mai mica fata de diametrul "papucului". Ex: daca papucul este de 1.5, folositi orificiul de 1 si tot asa). Avand in vedere ca un astfel de cleste este destul de scump, putem strange papucul electric si cu un patent, doar sa il strangem suficient incat sa se prinda bine pe fir.
  2 sertizare fire.jpg
  2 sertizare fire.jpg

  3. Taiem capetele astfel incat sa le putem conecta in clema, dupa ce au fost sertizate.
  3 pregatirea firelor pentru conectare.jpg
  3 pregatirea firelor pentru conectare.jpg

  4. Daca dorim sa legam doar doua fire intre ele, putem folosi o clema simpla si sa prindem ambele fire in acelasi "papuc" pe care sa il conectam in clema (clema simpla are doar o parte pe unde poate fi introdus firul iar cea dubla are doua parti. In imagine este folosita o clema dubla).
  4 conectare fire in clema.jpg
  4 conectare fire in clema.jpg

  Daca dorim sa conectam mai multe fire intre ele, putem folosi o clema dubla si sa facem legaturile intre fire ca in imagine. Astfel vom putea lega intre ele fire mai groase cu fire mai subtiri si intr-un numar mai mare. Doar sa alegem diametrul potrivit al "papucilor" in functie de grosimea firelor care se leaga impreuna.
  5 conexiune multipla intre fire.jpg
  5 conexiune multipla intre fire.jpg

  INFO:
  • Daca legam 2 fire intre ele cu diametru 0.75 sau 1 , vom putea folosi papuci electrici cu diametru 1.5 iar de exemplu pentru un singur fir de 0.5 , vom folosi evident "papuci" cu diametru 0.5 si asa mai departe.
  • La capetele firelor putem monta diverse tipuri de papuci electrici pentru mai multe feluri de conexiuni, nu doar pentru a conecta firele intre ele prin cleme.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 03:14
  AndyMoz
   
  Mesaje: 12
  Membru din: 18 Aug, 2014
  Total puncte: 18  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}