Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Ingrijire personala si Frumusete
 • Cum să tratezi mâinile uscate cu ingrediente din bucătărie
  Vizualizari 2807

  Scrisde tzutzu_22 » 05 Mai 2015, 23:05

  Mâinile se pot usca dintr-o sumedenie de motive: din cauza frigului, a detergentului de vase sau a produselor de curăţare pentru casă pe care le folosim fără mănuşi, etc.
  Sponsored Links:

  Pe lângă cremele cosmetice, veţi descoperi în propria bucătărie o serie de ingrediente pe care le puteţi folosi cu succes pentru hidratarea mâinilor. Sunt remedii ieftine, la îndemână şi, cel mai important, extrem de eficiente!

  1. Ulei vegetal
  Senzația de mâini pline de ulei nu este cea mai plăcută, dar tratamentul este foarte bun. Uleiurile vegetale, inclusiv cel de floarea soarelui pe care sigur îl aveţi în bucătărie, ajută pielea uscată.
  ulei.jpg
  ulei.jpg

  2. Oţet
  Ştiu că ar putea să vă surprindă, dar oţetul poate fi de ajutor în acest caz. Seara, înainte de culcare, spălaţi-vă pe mâini, aplicaţi oțet și puneţi-vă o pereche de mănuși peste noapte.

  3. Sare
  Sarea are rol de abraziv. După baie, masaţi mâinile cu sare, pentru a îndepărta pielea uscată.

  4. Bicarbonat de sodiu
  Bicarbonatul de sodiu are rolul de a curăța celulele moarte, fără să irite. Adaugaţi puțin bicarbonat de sodiu în săpunul lichid şi folosiţi-l ori de câte ori aveţi nevoie.
  bicarbonat 2.jpg
  bicarbonat 2.jpg

  5. Lapte
  Laptele are proprietăți antiinflamatorii și de catifelare și este ideal pentru a scăpa de pielea uscată. Exfoliează celulele moarte și crește capacitatea pielii de a rămâne hidratată.
  Maini uscate.jpg
  Maini uscate.jpg

  6. Miere
  Mierea este unul dintre cele mai hidratante ingrediente naturale. Are proprietăți antioxidante, antimicotice și antiinflamatorii și ameliorează simptomele de mâncărime. O puteţi lăsa pe mâini pentru cinci minute, iar pielea va deveni mai catifelată.

  7. Ovăz
  Ovăzul are proprietatea de a catifela pielea, prin conținutul ridicat de vitamina E. Poate fi folosit în tratarea mâinilor uscate și crăpate. Poate fi folosit în combinaţie cu un săpun lichid sau puteţi freca mâinile cu ovăz uscat.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 20:45
  tzutzu_22
   
  Mesaje: 54
  Membru din: 03 Ian, 2015
  Total puncte: 49  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Ingrijire personala si Frumusete

  cron
  x #{title}

  #{text}