Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Educatie
 • Cum să înveţi uşor o limbă străină
  Vizualizari 3817

  Scrisde tzutzu_22 » 07 Mai 2015, 23:05

  Cunoaşterea unei limbi străine a devenit o necesitate. Dar din moment ce engleza este o limbă internaţională aproape obligatorie, trebuie să ne îndreptăm spre culturi mai exotice, cum ar fi spaniola, germana sau chiar rusa.
  Sponsored Links:

  Ce se întâmplă însă dacă nu te numeri printre cei care prind limbile străine din zbor? Iată câteva sfaturi care să te ajute în procesul de asimilare a unei limbi străine.
  limbi straine1.jpg
  limbi straine1.jpg

  În primul rând, trebuie să îţi placă
  De aceea ne este mai uşor să învăţăm engleza din melodiile preferate sau uitându-ne la filme ori seriale. Din acelaşi motiv unii copii învaţă italiana din desene animate, iar femeile prind spaniola din telenovele. Atunci când asociem un scop cu o activitate care ne face plăcere, devine mai uşor să ne atingem ţelul, în acest caz, să învăţăm o limbă străină.

  Exerciţiul zilnic este cheia succesului
  Fie că ascultăm muzică, citim o carte sau ne uităm la un film, este esenţial să intrăm zilnic în contact cu limba pe care vrem să o învăţăm. În cazul în care avem şansa să călătorim peste hotare, trebuie să relaţionăm cu localnicii. Este cea mai eficientă modalitate de a asimila cuvinte noi, fraze şi expresii.

  Foloseşte resursele virtuale
  Pe internet găsim o mulţime de programe care te pot ajuta să înveţi o limbă străină. Şi, din fericire, multe sunt gratuite, aşa că nu există niciun motiv pentru care să nu profităm de ele.
  • Recomand site-ul http://www.duolingo.com/ de pe care poti invata limba engleza sau daca deja cunosti limba engleza, poti invata si alte limbi (Spaniola, Germana, Franceza, Italiana, etc.. ). Din partea de sus a paginii poti alege limba care o vorbesti si limba care doresti sa o inveti. Este chiar si aplicatie pentru Android Duolingo: Learn Languages Free
  • De pe acest site poti in schimb invata mai multe limbi din limba romana. Contine diverse lectii pentru a invata cuvintele si pronuntia lor + jocuri care te ajuta la dezvoltarea vocabularului pentru limba care doresti sa o inveti http://www.internetpolyglot.com/romanian/lessons-en-ro. Din partea stanga a paginii poti alege ce limba doresti, pe urma faci click pe fiecare lectie in parte de la prima la ultima.
  • Un alt site ar mai fi http://www.speakenglish.co.uk/phrases/?lang=ro, de pe care poti sa inveti diverse expresii in limba engleza.
  limbi straine.jpg
  limbi straine.jpg

  Vorbeşte
  Nu ar trebui să te simţi prost pentru că nu ai accentul unui nativ. La urma urmei, este nevoie de repetiţie pentru a deveni mai bun. Profită de orice ocazie pentru a exersa limba pe care vrei să o înveţi. Poţi începe prin a vorbi în oglindă, până capeţi încredere în abilităţile tale de orator.

  Să nu începi cu gramatica
  Din moment ce aceasta este şi cea mai grea parte. Ar trebui să începi prin a învăţa cuvinte, sintagme şi propoziţii scurte. Pe măsură ce le stăpâneşti pe acestea, gramatica nu va mai părea aşa de grea.
  gramatica.jpg
  gramatica.jpg

  Nu visa la perfecţiune
  Acceptă faptul că eşti începător şi nu cere prea multe de la tine. Nu are importanţă în ce ritm avansezi, atât timp cât mergi înainte!
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:39
  tzutzu_22
   
  Mesaje: 54
  Membru din: 03 Ian, 2015
  Total puncte: 49  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Educatie

  cron
  x #{title}

  #{text}