Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum se dezgheata corect carnea
    Vizualizari 2423

    Scrisde tzutzu_22 » 19 Iun 2015, 10:51

    Putini sunt cei care cumpara carne proaspata doar in ziua in care vor sa o gateasca, desi aceasta ar fi varianta ideala.
    Sponsored Links:

    Cei mai multi dintre noi, insa, isi fac provizii consistente si au in congelator carne pentru cel putin cateva saptamani, daca nu chiar luni. In aceasta situatie, trebuie sa stii ca procedeul de dezghetarea a carnii ii va afecta textura dar si gustul. In plus, atunci cand sta la temperaturi ridicate, carnea poate dezvolta bacterii.
    carne de pui.jpg
    carne de pui.jpg

    La frigider
    Aceasta este cea mai buna varianta de a dezgheta carnea, insa ar presupune sa te hotarasti macar cu o zi inainte ce vrei sa gatesti. In functie de temperatura setata la frigider si de tipul carnii, procesul de dezghetare poate dura si cateva zile. Pe de alta parte, carnea se va dezgheta natural si, in plus, ar putea fi recongelata fara probleme in cazul in care te razgandesti si nu vrei sa o mai prepari. Este recomandat sa pui carnea intr-un vas, pentru a evita scurgerea lichidului in frigider.
    in frigider.JPG
    in frigider.JPG

    Dupa dezghetare, carnea de pui mai poate sta la frigider maxim doua zile inainte sa o prepari, iar carnea de porc sau vita poate fi gatita in termen de cel mult cinci zile.

    In apa rece
    Este o varianta mai rapida decat dezghetarea la frigider, dar tot va necesita ceva timp. Pune carnea intr-un ambalaj de plastic si apoi intr-o oana plina cu apa rece. Lichidul va trebui schimbat la fiecare jumatate de ora. Timpul de dezghetare variaza in functie de dimensiunea bucatii de carne. Fasiile subtiri se vor descongela intr-o ora, in timp ce un pui intreg va avea nevoie de cateva ore.
    in apa.jpg
    in apa.jpg

    Carnea trebuie gatita imediat.

    La microunde
    Aceasta metoda este cea mai putin recomandata, deoarece microundele pot modifica proprietatile carnii. Pe de alta parte, insa, este si cea mai rapida varianta.
    Carnea trebuie gatita imediat dupa dezghetare si nu poate fi recongelata.
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:13
    tzutzu_22
     
    Mesaje: 54
    Membru din: 03 Ian, 2015
    Total puncte: 49



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    cron
    x #{title}

    #{text}