Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Software
 • Cum sa comprimi rapid o imagine digitala ca sa ocupe mai putin spatiu
  Vizualizari 4137

  Scrisde AndyMoz » 21 Iun 2015, 22:28

  Odata cu evolutia aparatelor foto digitale a crescut calitatea dar si marimea pozelor care le stocam in memoria telefonului, a aparatului foto sau a calculatorului.
  Sponsored Links:

  De asemenea, imaginile sunt foarte importante si pentru site-uri deoarece ne ajuta sa ne dam seama rapid despre ce e vorba in articolul pe care dorim sa il urmarim.
  In mediul online, pe langa dimensiunea pe care o ocupa imaginea respectiva in spatiul de stocare, este importanta si viteza de incarcare a imaginii respective.

  Dupa cele spuse mai sus, avem nevoie de imagini care sa aiba calitate buna dar sa si ocupe spatiu mai putin ca sa faciliteze viteza de incarcare.

  Sunt diverse modalitati prin care se pot comprima imaginile digitale dar va voi propune o modalitate foarte rapida si foarte eficienta prin care veti reduce semnificativ spatiul pe care il ocupa imaginea iar calitatea se va pastra aproape la fel.

  1. Trebuie sa instalam programul gratuit RIOT - Radical Image Optimization Tool:
  Riot-setup.7z
  (1.67 MiB)

  2. Dupa instalare, deschidem programul si facem click pe "Open..." dupa care alegem imaginea care dorim sa o comprimam.
  3. Dupa ce am ales imaginea dorita, alegem tipul imaginii: JPEG, PNG, GIF. Recomand sa folositi mai mult imagini JPEG deoarece le puteti manipula mai usor.
  4. La "Quality" putem alege cat de tare sa fie comprimata imaginea, cu cat calitatea este mai mica, cu atat comprimarea va fi mai mare si imaginea va ocupa mai putin spatiu dar si calitatea imaginii va fi mai redusa. Recomand undeva la 70%.
  5. Dupa ce s-au facut setarile necesare, facem click pe "File => Save As..." ca sa salvam o copie noua a imaginii dar cu valorile modificate sau click pe "Save" ca sa inlocuim imaginea originala cu imaginea modificata.
  Cum se comprima o imagine digitala.jpg
  Cum se comprima o imagine digitala.jpg

  Info: Din cate se poate observa si in imagine, dimensiunea pozei a fost redusa de la 1.03 MB (stanga) la 218,39 KB (dreapta) ,rezolutia fiind pastrata. Diferenta fiind foarte mare iar calitatea imaginii nu a fost afectata aproape deloc.

  In cazul in care folositi imaginile pentru site-uri, este recomandat sa redimensionati si rezolutia ("Edit => Resample...")in cazul in care imaginea are o rezolutie prea mare iar pentru site ar fi suficienta si o rezolutie mai mica. In acest fel se va face si mai multa economie a spatiului de stocare si va ajuta sa se incarce si mai rapid pagina site-ului pe care se afla acea imagine.
  Daca dorim sa comprimam mai multe imagini in acelasi timp, putem folosi butonul "Batch".
  Sponsored Links:
  Actualizat în 04 Mai 2019, 02:58
  AndyMoz
   
  Mesaje: 12
  Membru din: 18 Aug, 2014
  Total puncte: 18


  Tagscum se , comprima , imaginea , poza , pastreaza , rezolutia

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Software

  x #{title}

  #{text}