Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
MERGI LA VOT! Alegeri europarlamentare, 23 - 26 mai 2019 , VOTUL TĂU CONTEAZĂ!
  • Prima pagină Categorii Altele
  • Cum sa scapi de mirosul de usturoi
    Vizualizari 3081

    Scrisde AmeliA » 22 Iul 2015, 16:54

    Este foarte bun in mancare dar de mirosul puternic de usturoi scapi mai greu :D. Usturoiul ("Allium sativum" in latina) este considerat si un bun antibiotic si e recomandat sa il consumam din cand in cand ca sa scapam de microbii care ne-ar putea afecta organismul.
    Sponsored Links:

    De asemenea este si: anticoagulant, antioxidant, previne aparitia bolilor cardiovasculare, a tulburarii digestive si este bun impotriva viermilor intestinali.

    Mirosul de usturoi este persistent deoarece odata ingerat, acesta este pe urma treptat eliminat de organism din stomac (de aici se simte prin respiratie) si chiar prin transpiratie.
    Cum scapi de mirosul de usturoi.jpg
    Cum scapi de mirosul de usturoi.jpg

    Ca sa scapam de miros, dupa ce am consumat usturoi, in primul rand este foarte importanta igiena orala. Sa ne spalam cu periuta pe dinti, pe limba si pe interiorul obrajilor dupa care sa folosim apa de gura. Dupa aceasta, conform unor studii, este recomandat sa mancam anumite alimente.(Nu toate in acelasi timp, alegeti un aliment din cele de mai jos, in functie de preferinte).
    • O lingurita de mustar (se tine si se plimba prin gura timp de un minut).
    • Un pahar de lapte (se spune ca are un efect foarte puternic pentru reducerea mirosului)
    • Menta (guma cu aroma de menta, ceai de mente, bomboana mentolata sau alt aliment care contine menta).
    • Limonda sau suc de lamaie.
    • Guma de mestecat (orice guma de mestecat iti poate oferi o rezolvare rapida dar mai eficienta este guma cu aroma de scortisoara).
    • Marul (s-a dovedit a fi foarte eficient).
    Info: Este recomandat ca inainte sa il folosim in mancare, dupa ce l-am taiat bucatele sau l-am zdrobit, sa lasam usturoiul sa stea la temperatura camerei aproximativ 15 minute. (timpul necesar ca sa aiba loc reactiile chimice pentru ca usturoiul sa fie cat mai sanatos pentru organism).
    Ca sa fie cat mai eficient, nu este recomandat sa se gateasca usturoiul la temperaturi mari. Este recomandat sa se manance crud sau gatit la temperaturi mici pentru un timp scurt.
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 17:56
    AmeliA
     
    Mesaje: 15
    Membru din: 11 Iul, 2014
    Total puncte: 25


    Tagselimina , mirosul , usturoi , respiratie , urat mirositoare

    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Altele

    x #{title}

    #{text}