Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum sa procedezi daca te-ai blocat in lift
  Vizualizari 6888

  Scrisde Vali Gherescu » 01 Oct 2015, 15:53

  Probabil multi dintre voi aveti frica de a ramane blocati intr-un asccensor. Totusi, in cazul in care se intampla acest lucru, este bine sa cunosti anumite lucruri pentru a evita aceasta neplacere sau cum sa procedezi in cazul in care are loc aceasta situatie nefericita.
  Sponsored Links:

  Cum sa eviti sa te blochezi intr-un ascensor
  • Nu fa miscari bruste cand cabina este in miscare
  • Nu sari in cabina cand aceasta este in miscare
  • In cazul in care cabina are usi manuale, nu le deschide in timpul deplasarii acesteia
  • In cazul in care cabina este prevazuta cu usi automate, nu le lovi si nu trage de ele (indiferent daca este cabina in miscare sau nu)
  • Evita sa apesi pe butonul STOP cand cabina se afla in deplasare. (Foloseste acest buton doar atunci cand intervine o urgenta in care este nevoie sa opresti cabina in mers si sa te intorci la statia dorita)
  • Nu te urca in cabina daca in aceasta sunt deja suficiente persoane. In cazul in care se depaseste greutatea maxima admisa, este posibil ca ascensorul sa se blocheze. ( Greutatea maxima admisa / Sarcina nominala, trebuie sa fie inscriptionata in interiorul cabinei sau pe tocul usii de la parter)
  • Daca usa de la palier/etaj este manuala, nu trage de ea daca nu este cabina in statie. In cazul in care tragi de usa cand cabina este in deplasare, aceasta se poate bloca, in unele cazuri.
  Cum sa procedezi daca ai ramas blocat/a intr-un ascensor
  • In primul rand, cel mai important lucru este sa iti pastrezi calmul si sa nu intri in panica deoarece atunci poti lua decizii gresite care pot duce la accidente.
  • Daca ascensorul este cu usi manuale si cabina a ramas blocata in statie, astfel incat sa poti deschide atat usa de la cabina, cat si usa de la palier, deschide usile si iesi din cabina (cabina nu se poate deplasa atata timp cat usile sunt deschise corespunzator, fara sa fie bruscate, lovite, etc.)
  • Daca ascensorul este cu usi manuale si cabina a ramas blocata intre statii, tine usile de la cabina inchise (asigura-te intai ca sunt bine inchise), apasa butonul STOP (daca acesta exista) si refa comanda (chiar si la alt etaj fata de etajul initial).
   a). Daca reporneste, asteapta sa ajunga cabina in statie ca sa poti iesi.
   b). Daca nu se intampla nimic, apeleaza la numarul de telefon al firmei de service, care trebuie sa fie inscriptionat in interiorul cabinei (numar apelabil NON STOP, obligatoriu) si asteapta linistit/a sosirea mecanicului de serviciu.

   Daca nu ai un telefon mobil si nu poti suna, apasa butonul de alarma din cabina pana cand cineva aude si poate suna la firma de service in locul tau.
   NU DESCHIDE USILE CABINEI SUB NICI O FORMA SI NU INCERCA SA IESI DIN CABINA DE UNUL SINGUR!!! (PERICOL DE MOARTE)
  Ascensor blocat.jpg
  Ascensor blocat.jpg

  • Daca ascensorul este cu usi automate si cabina s-a blocat, indiferent daca este in statie sau intre statii, atata timp cat usile cabinei dar si cele de la palier nu se deschid singure, NU incerca sa le deschizi cu forta. Incearca sa apesi butonul de STOP si sa refaci comanda (chiar si la alt etaj fata de etajul initial) sau sa apesi butonul pentru deschidere usi (daca exista, acest buton are semnul <|> )
   a). Daca reporneste, asteapta sa ajunga cabina in statie si sa se deschida automat usile ca sa poti iesi
   b). Daca nu se intampla nimic, apeleaza la numarul de telefon al firmei de service, care trebuie sa fie inscriptionat in interiorul cabinei (numar apelabil NON STOP, obligatoriu) si asteapta linistit/a sosirea mecanicului de serviciu.

   Daca nu ai un telefon mobil si nu poti suna, apasa butonul de alarma din cabina pana cand cineva aude si poate suna la firma de service in locul tau.
   NU INCERCA SA DESCHIZI USILE DE LA CABINA SUB NICI O FORMA SI NU INCERCA SA IESI DIN CABINA DE UNUL SINGUR!!! (PERICOL DE MOARTE)
  Probabil vrei sa te grabesti, crezi ca poti sa iesi din cabina daca aceasta s-a blocat, poate chiar reusesti sa iesi si sa pleci dar in cazul in care nu esti specialist in domeniu, risti sa deteriorezi anumite componente de siguranta ale ascensorului care pot pune in pericol viata altor persoare care circula cu acel ascensor.

  Inainte sa actionezi gandeste-te la viata ta si la a celor din jurul tau.
  M-am gandit sa va pun la dispozitie si instructiunile de utilizare ale unui ascensor de persoane
  Instructiuni utilizare ascensor de persoane.jpg
  ELEVATOR SERV ascensoare Oradea
  Instructiuni utilizare ascensor de persoane.jpg

  Articol realizat cu sprijinul ELEVATOR SERV ascensoare Oradea.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 09 Mai 2019, 21:04
  Vali Gherescu
   
  Mesaje: 23
  Membru din: 28 Sep, 2014
  Total puncte: 50  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}