Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Telefoane mobile Android
 • Cum sa faci backup la contacte pe un telefon cu Android
  Vizualizari 8644

  Scrisde itAddict » 02 Noi 2015, 10:28

  In cazul in care iti schimbi telefonul sau in caz de pierdere/furt, este bine sa avem contactele cu numere salvate ca pe urma sa le putem introduce in telefonul nou.
  Sponsored Links:

  Exista mai multe modalitati prin care putem salva contactele dintr-un telefon cu sistem de operare Android dar va voi prezenta doua dintre ele, care sunt cele mai usoare.

  Backup prin contul de google
  1. Intai ai nevoie de un cont de google, ca sa il creezi, vezi tutorialul: Cum se creeaza o adresa de email de google
  2. Din telefon, intri la "Aplicatii => Setari/Settings => Conturi/Accounts => Adaugare cont/Add account => Google" iar aici trebuie sa introduci contul pe care l-ai creat.
  3. Deschide din nou "Aplicatii => Setari/Settings => Conturi/Accounts => Google", de aici deschide contul de gmail pe care l-ai creat si asigura-te ca e bifata optiunea "Contacts".
  1 Sincronizare contacte.jpg
  1 Sincronizare contacte.jpg

  Prin aceasta setare, contactele pe care le salvezi, vor fi sincronizate automat si salvate in contul tau de google. Contactele se pot edita si dintr-un browser oarecare din Google Contacts preview
  In cazul in care iti schimbi telefonul, trebuie doar sa iti introduci contul tau de google pe telefon si contactele vor fi restaurate in telefonul nou.

  Backup intr-un fisier
  1. Deschide "Aplicatii => Contacte/Contacts => Settings => Import/Export => Export to .vcf file"
  2 Import Export contacte.jpg
  2 Import Export contacte.jpg

  2. Da un nume la alegere fisierului si apasa "SAVE". Pe urma poti sa iti trimiti fisierul pe e-mail, il poti salva pe un card de memorie extern sau in PC.
  3. Ca sa restaurezi contactele in alt telefon, copiaza pe telefonul nou fisierul pe care l-ai salvat anterior si deshide "Aplicatii => Contacte/Contacts => Settings => Import/Export => Import from .vcf file" iar de aici selecteaza fisierul care contine contactele tale.

  In cazul in care vinzi telefonul, este recomandat sa faci "Resetare la setarile fabricantului/Factory data reset".
  ATENTIE!: prin aceasta setare se vor sterge toate setarile, aplicatiile, pozele, etc. pe care le ai salvate in telefon. Este recomandat sa iti salvezi inainte pe calculator fisierele importante pe care nu vrei sa le pierzi.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:43
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Android

  x #{title}

  #{text}