Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Altele
 • Cum sa imbunatatesti semnalul la routerul wireless
  Vizualizari 7155

  Scrisde itAddict » 16 Dec 2015, 22:55

  Routerul wifi este din ce in ce mai des utilizat in casele noastre deoarece cu ajutorul acestuia ne e mult mai comod sa navigam pe internet folosind diverse dispozitive si nu doar atat.
  Sponsored Links:

  In functie de necesitati, cu ajutorul routerului putem conecta dispozitivele electronice intre ele, sa facem transferuri de fisiere, sa vizionam filme, sa oglindim smartphone-ul cu tv-ul si multe altele.

  Din acest motiv, este important sa avem un router cat mai performant, care sa ne ofere acoperire mai buna si o viteza mai rapida.

  In schimb, indiferent de router, poti sa beneficiezi de performantele acestuia la maxim daca procedezi in felul urmator:

  1. Daca ai un router cu doua sau trei antene, aseaza antele perpendicular, ca in imagine. Daca e cu trei antene, lasa primele doua antene in pozitia verticala si a treia in pozitia orizontala.
  1 asezarea antenelor perpendicular.jpg
  1 asezarea antenelor perpendicular.jpg

  2. Indiferent ca locuiesti la casa sau la apartament, aseaza routerul in mijlocul casei/apartamentului si pozitioneaza-l cat mai sus posibil. In felul acesta, distributia semnalului va fi la acoperire maxima.
  3. Nu ascunde routerul dupa obstacole. Evita sa il pui in colturi, intre pereti multi, mobilier sau altele.
  4. Din setarile lui, seteaza-i cel mai bun canal ca sa nu se suprapuna semnalul cu cel al vecinilor. Daca ai telefon cu android, poti instala programul Wifi Analyzer, care te va ajuta sa vezi ce canale folosesc routerele din vecini si care sunt canalele recomandate pentru routerul tau.
  5. Tine la departare de router alte echipamente wifi, cum ar fi: TV cu wireless, telefon fix fara fir, etc...
  6. Foloseste trucuri pentru concentrarea semnalului wifi. Ia o cutie din aluminiu, de bere sau suc si decupeaza cutia ca in imagine, pe urma aseaz-o pe antena/antenele routerului si indreapta cutia/cutiile in directia in care doresti sa ai semnal mai puternic.
  2 foloseste o cutie de aluminiu pentru wifi.jpg
  2 foloseste o cutie de aluminiu pentru wifi.jpg

  Daca mai ai si alte idei pentru imbunatatirea semnalului la router, le poti publica in acest tutorial.
  Pentru un semnal mai bun si o performanta mai ridicata, recomand routerele din clasa n sau ac. De asemenea tv-ul, pc-ul, telefonul, trebuie sa fie compatibile cu aceste clase ca sa functioneze corespunzator.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 22 Mai 2019, 01:17
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62


  Tagstutorial , cum se , imbunatateste , extinde , semnalul , routerul , wireless , wifi

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  cron
  x #{title}

  #{text}