Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Altele
  • Cum sa alegi o bijuterie cu diamant
    Vizualizari 5214

    Scrisde Ancutza » 11 Feb 2016, 21:56

    Fie ca doresti sa alegi o bijuterie cu diamant pentru tine, cadou pentru cineva, sau un inel de logodna cu diamant pentru viitoarea sotie, iata de ce trebuie sa tii cont cand mergi in magazin.
    Sponsored Links:

    Claritatea
    Claritatea arată cât de limpede sau curat este un diamant. Diamantele prezinta zgârieturi sau crăpaturi mici, cristale sau depozite de carbon microscopice care, în general, nu afecteaza strălucirea acestuia dar influențeaza prețul.

    Diamantele care sunt clare sunt cele mai căutate dar si cele mai scumpe. Din acest motiv, se folosește un sistem detaliat de reguli si standarde pentru a verifica locația, numarul, mărimea și tipul incluziunilor dintr-un diamant.
    • FL, IF / Flawless, Internally Flawless: Fară incluziuni interne sau externe. Diamante foarte rare și frumoase
    • VVS1,VVS2 / Very, Very Slightly Included: Incluziunile sunt foarte greu de observat cu o lupă care marește de 10 ori. Un diamant de o calitate excelentă.
    • VS1, VS2 / Very Slightly Included: Incluziunile nu sunt vizibile cu ochiul liber. Mai puțin scumpe decat VVS1 și VVS2.
    • SI1, SI2 / Slightly Included: Incluziunile sunt vizibile cu lupa care marește de 10 ori și pot fi vizibile și cu ochiul liber. Un preț foarte bun.
    • I1, I2, I3 / Included: Incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber
    Este recomandat un diamant care are claritatea de la VS in sus. Desigur, cu cat claritatea este mai buna, cu atat pretul este mai mare.
    1 Claritatea diamantului.jpg
    1 Claritatea diamantului.jpg

    Culoarea
    Culoarea are foarte mare legatura cu sclipirea unui diamant. Cu cat este mai incolor, cu atat sclipirea este mai puternica atunci cand lumina "loveste" piatra.
    Recomandam sa alegeti un diamant de culoare cel putin J. Preferabil H, G sau mai sus.
    • D / Absolut incolor - Cel mai bun grad de culoare, extrem de rar.
    • E / Incolor - Urme mici de culoare pot fi detectate de un expert gemolog. Diamant rar.
    • F / Incolor - O culoare vaga care poate fi detectată de un expert gemolog, este totuși un grad incolor. Calitate superioară.
    • G-H / Aproape incolor - Culoare sesizabilă doar când este comparat cu diamante de culori superioare.
    • I-J / Aproape incolor - Culoare ușor sesizabilă. Un preț excelent.
    • K-M / Culoare sesizabilă - Preț scazut. Este recomandat să fie montate în aur galben.
    • N-Z / Culoare foarte sesizabilă - Galbuie.
    2 Culoarea diamantului.jpg
    2 Culoarea diamantului.jpg

    Taietura
    Tăietura determină gradul de strălucire al diamantului. Aceasta include proporțiile si simetria. Dacă tabela este înclinată, fațetele nu sunt aliniate corect, sau simetria nu este bună, lumina nu va trece prin diamant așa cum trebuie, și strălucirea nu va fi optimă.
    Sponsored links:

    • Ideal cut (tăietura ideală) - Diamantele cu tăietura ideală reprezintă aproximativ 3% din diamante din punct de vedere al tăieturii. Reflectă aproape toata lumina care pătrunde în diamant si au pretul cel mai mare.
    • Very good cut (tăietură foarte buna) - Diamantele cu tăietura foarte bună reprezintă aproximativ 15% din diamante din punct de vedere al tăieturii. Reflectă aproape la fel de multă lumină ca diamantele cu tăietură ideală, dar au un preț mai redus.
    • Good cut (tăietură bună) - Reprezintă aproximativ 25% din diamante din punct de vedere al tăieturii. Reflectă cea mai mare parte a luminii care intră și sunt mult mai ieftine decât diamantele cu tăietură foarte bună.
    • Fair cut (tăietură acceptabilă) - Reprezintă aproximativ 35% din diamante din punct de vedere al tăieturii. Diamantele cu tăietură acceptabilă ramân diamante de calitate, însă nu pot fi la fel de strălucitoare ca cele cu tăietură bună.
    • Poor cut (tăietură slabă) - Această categorie include toate diamantele care nu respectă standardele unei tăieturi acceptabile. Aceste diamante sunt în general prea adânci și prea ascuțite, sau prea plate și late pentru a reflecta lumina.
    3 Taietura diamantului.jpg
    3 Taietura diamantului.jpg

    Caratajul
    Greutatea/marimea unui diamant este calculata in carate. Cu cat este mai mare diamantul, cu atat are mai multe carate dar si pretul creste proportional cu marimea.
    4 Caratajul diamantului.jpg
    4 Caratajul diamantului.jpg

    Forma
    Forma diamantului este la alegerea fiecaruia si ca noroc, avem din ce alege deoarece acestea vin intr-o multime de forme. Cateva dintre ele sunt prezente ma jos.
    5 Forma diamantului.jpg
    5 Forma diamantului.jpg

    Info: Cand cumparam un diamant, este foarte important sa verificam certificarea acestuia. Prin acesta, se dovedeste ca diamantul este unul autentic, a fost supus unei verificări imparțiale și profesionale si nu este un fals.

    Un certificat dovedește că o piatră prețioasă este veritabilă și prezintă caracteristicile individuale ale acesteia, precum și calitatea și valoarea. Este util dacă dorești să asiguri diamantul și este esențial dacă vrei să-l vinzi mai târziu. Certificatul sporește prețul unui diamant. Cumpărând un diamant fără certificat îți asumi un risc financiar considerabil.

    Un certificat al diamantului, numit și raport de evaluare, este un raport întocmit de o echipă de gemologi. Piatra este evaluata, măsurata și examinata de experti. Acesta cuprinde o analiză a dimensiunilor diamantului, a claritații, a culorii, a finisajului, a simetriei și a altor caracteristici. Acestea pot fi scrise sau sub forma de card.
    Sponsored Links:
    Actualizat în 02 Mai 2019, 14:06
    Ancutza
     
    Mesaje: 3
    Membru din: 24 Oct, 2015
    Total puncte: 5



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Altele

    x #{title}

    #{text}