Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT TV
 • Instructiuni de instalare/utilizare Digi Smart Cam CI+ de la RCS&RDS
  Vizualizari 60307

  Scrisde Razr » 19 Oct 2013, 03:41

  In acest material vom invata cum se instaleaza Digi SmartCam CI+ de la RCS&RDS.
  IMPORTANT: Acest produs este compatibil doar cu televizoarele cu slot CI+ (common interface +) . Este posibil sa functioneze si cu slot CI simplu dar este recomandat sa fie CI+.
  Click aici pentru a verifica daca televizorul tau are slot CI+.
  Sponsored Links:

  Prin acest echipament, clientii companiei RCS&RDS pot acum sa beneficieze de posturile digitale ,inclusiv de cele HD , fara sa fie nevoiti sa aiba un decodor suplimentar conectat la televizor.
  - Decodarea posturilor va avea loc prin acest dispozitiv care vine conectat direct in televizor. In acest sens se va utiliza doar telecomanda televizorului si nu va mai fi necesara o telecomanda suplimentara ca si in cazul unui decodor.
  - Comandarea modulului se poate face direct de pe site-ul http://www.rcs-rds.ro din contul digicare.
  Video util:


  Cum se instaleaza
  Instalarea modulului se va putea face numai in televizoarele dotate cu o interfata dedicata , certificata CI+ .
  - Inainte de toate trebuie sa porniti o scanare automata din televizor pentru frecventele digitale si analogice. Este recomandat sa utilizati posturile digitale si nu cele analogice deoarece calitatea imaginii si a sunetului pe digital este mult mai buna decat pe analogic. CAM-ul functioneaza doar pentru posturile digitale, ca urmare scanarea automata trebuie intai efectuata in special pe posturile digitale.
  IMPORTANT: Doar dupa ce s-au gasit intai posturile digitale pe tv, se pot urma pasii de mai jos.
  1. Pentru instalare , prima data se va introduce cartela Smart Card in dispozitivul Smart Cam ,exact ca in (poza 1).
  poza 1.jpg
  poza 1.jpg

  2. Dupa conectarea cartelei in dispozitiv, se va introduce acesta in televizor, in slotul CI+ ,exact cum este indicat in (poza 2). Introducerea acestuia nu se va face fortat, in cazul in care nu se conecteaza usor, este posibil sa fie conectat invers.
  poza 2.jpg
  poza 2.jpg

  3. Dupa ce s-a conectat dispozitivul la slot-ul CI+ al televizorului, pe ecran va aparea un mesaj de autentificare. Va trebui sa asteptati cateva minute pana se finalizeaza autentificarea dupa care trebuie sa functioneze posturile codate care sunt si active prin contract.

  Hint: In cazul in care se opreste autentificarea CAM-ului la 70-80-90%, trebuie sa oprim tv-ul, sa scoatem CAM-ul din TV, sa scoatem TV-ul din priza, sa reconectam CAM-ul cat timp TV-ul este scos din priza dupa care sa repornim tv-ul si sa asteptam sa se faca autentificarea. Ar fi recomandat ca dupa repornirea tv-ului, pentru autentificarea cardului, sa lasati tv-ul pornit pe un post HD pe care aveti imagine. Daca nici asa nu functioneaza, se poate apela serviciu clienti.
  - Daca se cere un cod pin, acesta este 0000

  Erori
  - Mesajul Scrambled Signal sau Semnal Demodulat apare pe programele codate impreuna cu alte mesaje de eroare:
  1. You do not have access to this channel/Nu poti vizualiza acest canal : Acest mesaj apare daca nu ati optat pentru aceste posturi prin contract sau daca ati optat pentru ele si tot nu functioneaza, este necesara activarea lor de la serviciu clienti. IMPORTANT: Este posibil ca la prima pornire sa dureze aproximativ o ora pana se face activarea cartelei automat asa ca este recomandat sa asteptati peste o ora inainte sa sunati la call center 8-) .
  2. The Smart Card has expired / Smart Card expirat : Daca apare acest mesaj, este necesar sa apelati la call center pentru activarea cartelei.
  3. The smart Card is not inserted/ Smart Cardul nu este introdus : Trebuie verificata cartela din CAM sa fie introdusa corect , cu cipul auriu inspre partea albastra a CAM-ului.
  4. Cannot read the Smart Card. Please try reinserting the Smart Card / Smart Card-ul nu poate fi citit. Te rugam sa il reintroduci : Se verifica, cartela ca si la punctul 3.
  5. The Smart Card is not recognized. Please insert a valid Smart Card / Smart Card-ul nu este recunoscut . Te rugam sa introduci un Smart Card valid : Acest mesaj apare doar daca veti introduce un alt tip de cartela in CAM. Trebuie introdusa doar cartela care s-a primit cu acest echipament.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 17:46
  Avatar utilizator
  Razr
   
  Mesaje: 63
  Membru din: 26 Sep, 2013
  Total puncte: 57  Distribuie pe:

  Scrisde Lia Marinescu » 30 Noi 2016, 18:41

  Buna! am un sony bravia KDL-32R500C care este compatibil CI+, dar nu reusesc sa introduc smart cam-ul(atasez poza pentru exemplificare: http://imgur.com/a/4yo2y). trebuia sa vina televizorul cu adaptorul acela pe care vad ca il au toate televizoarele la care merge?
  Am sunat la rds dar nu m-au ajutat.
  Multumesc anticipat!
  3 comentarii
  Razr | 03 Dec 2016, 03:44
  Cu placere!. Legat de problema a doua, ar trebui ca posturile sa se activeze automat dupa o ora, 2, de la conectarea cam-ului in TV. Daca nu se activeaza, trebuie sa suni la serviciu clienti ca sa faca ei activarea. Sau in functie de eroarea primita pe postul nefunctional (vezi erorile de mai sus), procedeaza cum scrie in tutorial.
  Lia Marinescu | 02 Dec 2016, 01:56
  Multumesc frumos! te mai deranjez cu o intrebare: dupa ce am introdus cardul nu mi-a aparut nimic pe ecran asa ca am dat o revenire la setarile din fabrica si la urmatoarea scanare a mers, doar ca nu imi mai merg posturile pentru care platesc suplimentar (hbo, cinemax etc).
  Razr | 01 Dec 2016, 02:37
  Buna, din ce observ in imagine , in tv este introdus deja un model de plastic, la fel ca smart cam-ul primit de la RDS. Trebuie inlaturat intai modelul de plastic si introdus CAM-ul in TV, conform tutorialului de mai sus. Succes!
  Lia Marinescu
   
  Mesaje: 1
  Membru din: 30 Noi, 2016
  Total puncte: 0

  Scrisde Vali Gherescu » 08 Noi 2015, 10:09

  In functie de tv, trebuie sa ai un buton pentru setari de sunet pe fiecare program tv, incearca sa vezi daca poti alege de acolo 5.1 sau alte setari. Desigur, programul tv trebuie sa suporte 5.1 .
  Vali Gherescu
   
  Mesaje: 23
  Membru din: 28 Sep, 2014
  Total puncte: 50

  Scrisde Pele Remus » 08 Noi 2015, 01:13

  Salut,
  Am si eu o intrebare referitoare la sunet.
  De ce cu smart cam-ul in tv nu am sunet 5.1 decat la nat geohd si axn hd care e dolbi 2ch. ?Cu recivereul anterior aveam si la hbo la anumite filme si la mai multe canale tv hd
  Pele Remus
   
  Mesaje: 1
  Membru din: 08 Noi, 2015
  Total puncte: 0


  4 mesaje • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la TV

  x #{title}

  #{text}