Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Masini Altele
 • Cum se intretin si cum se pastreaza anvelopele masinii
  Vizualizari 2500

  Scrisde YoungBlood » 16 Mai 2016, 22:18

  Si cauciucul imbatraneste dar mai ales se deterioareaza daca nu este intretinut corespunzator. Adesea observam la anvelopele de la masina ca apar crapaturi sau ca anvelopa isi pierde elasticitatea, devine mai rigida, mai zgomotoasa si nu mai are aceeasi eficienta ca la inceput chiar daca nu se vede o uzura fizica prea mare.

  Intretinerea anvelopelor
  Presiunea - este unul din factorii cei mai importanti cand vine vorba de uzura. Daca este prea mica presiunea in roata, risti ca anvelopa sa se "roada" mai repede datorita frecarii cu asfaltul. Daca presiunea este prea mare, cauciucul si structura lui de rezistenta se intinde prea tare si poate duce chiar la explozie. In ambele cazuri este periculos sa circulam cu masina. Este recomandat sa umflam anvelopele cu presiunea indicata de producator si sa o verificam periodic.

  Echilibrarea - Este important si pentru stabilitatea masinii pe sosea dar si pentru mentinerea anvelopelor in stare buna. Este recomandat ca din cand in cand, mai ales cand simtim vibratii in volan la viteze mai mari, sa ducem rotile la echilibrat. Acest lucru se face intr-o vulcanizare si odata ce rotile sunt echilibrate, evitam si deteriorarea structurii de rezistenta a anvelopelor.

  Curatarea - Ca sa nu apara uzura prematura, e recomandat sa mentinem anvelopele curate si sa le dam cu solutie speciala sau ulei siliconic (a nu se confunda cu siliconul pentru bord). Acesta conserva proprietatile cauciucului si ii prelungeste durata de viata.
  Intretinerea si pastrarea anvelopelor.jpg
  Intretinerea si pastrarea anvelopelor.jpg

  Depozitarea anvelopelor
  Nu doar cand sunt montate pe masina necesita ingrijire. Daca aveti anvelope de schimb pentru fiecare sezon (cald/rece), ca sa nu va treziti cu anvelopele crapate dupa ce le-ati tinut pe loc cateva luni, urmati indicatiile urmatoare:

  1. Inainte sa punem anvelopele la pastrat, trebuie sa le curatam si sa le lasam la uscat. Praful si murdaria mentin umezeala care afecteaza cauciucul in timp.
  2. Dupa ce sunt curate, pentru o pastrare mai buna, e recomandat sa dam anvelopele in intregime cu ulei siliconic sau alte solutii speciale pentru pastrarea cauciucului.
  3. Ca sa le ferim de umezeaza, putem introduce anvelopele in saci menajeri, de dimensiuni mari pe care sa-i legam la capete.
  4. Locul unde depozitam cauciucurile trebuie sa fie unul ferit de lumina soarelui si de umezeala.

  La fel se poate proceda si pentru rotile de bicicleta, motocicleta, etc...
  Sponsored Links:
  Actualizat în 21 Aug 2016, 23:36
  Avatar utilizator
  YoungBlood
   
  Mesaje: 24
  Membru din: 07 Dec, 2013
  Total puncte: 31


  Tagsintretinere , depozitare , pastrare , anvelope , cauciucuri , masina

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}