Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Sanatate
 • Cum sa faci exercitii pentru ochi ca sa previi problemele de vedere
  Vizualizari 3131

  Scrisde JennyC » 30 Mai 2016, 13:29

  Fie ca stam mult timp in fata calculatorului, fie ca citim mult sau stam cu ochii in telefonul mobil, trebuie sa nu uitam ca aceste activitati pot dauna ochilor si prin aceasta pot sa apara diverse probleme de vedere.
  Sponsored Links:

  Este bine sa stim cand sa luam o pauza si cum sa procedam ca sa ne odihnim ochii atunci cand simtim oboseala. Trebuie sa acordam mare importanta acestui aspect deoarece vederea este nepretuita.

  La fel ca si celelalte parti ale corpului si ochii au nevoie de exercitii ca sa se mentina in forma. Prin acestea, intarim muschii oculari, sporim concentrarea si stimulam centrul vederii al creierului.
  Exercitii pentru ochi.jpg
  Exercitii pentru ochi.jpg

  Mediteaza cu ochii inchisi
  Din cand in cand ia-ti o pauza, acopera-ti ambii ochi cu palmele si inchide-i. Stai asa vreo 5 minute cu ochii in intuneric, relaxat/a pe un fotoliu/scaun. Nu apasa cu palmele pe ochi, doar tine-le in asa fel incat sa nu intre lumina printre degete.
  1 Acopera ochii cu palmele.jpg
  1 Acopera ochii cu palmele.jpg

  Stanga, dreapta
  Tine capul drept si misca ochii spre dreapta. Concentreaza-te la ce vezi, pe urma misca ochii spre stanga si pe urma concentreaza-te la ce vezi. Dupa aceasta, misca-ti ochii de la stanga la dreapta de 5 ori. Repeta procedura de vreo 3-4 ori.

  Sus, jos
  Tine capul dreapt, uita-te in sus si concentreaza-te la ce vezi. Pe urma uita-te in jos si concentreaza-te la ce vezi. Acum, uita-te in sus si in jos de vreo 5 ori. Repeta procedura de 3-4 ori.

  Procedeaza la fel dar cu miscarea ochilor pe diagonala si intr-o parte si in alta.

  Misca ochii in cerc
  Incepe prin a te uita in sus, pe urma incet misca-ti ochii spre dreapta, in jos, in stanga si sus din nou. Repeta procedura de 5 ori si pe urma fa la fel dar in sens opus.
  2 Exercitii ochi.jpg
  2 Exercitii ochi.jpg

  Concentrarea
  1. Ia un obiect si tine-l la 20-30 cm distanta de ochi. Uita-te la obiectul despectiv si concentreaza-te la el. Pe urma uita-te in departare si concentreaza-te la ce vezi (de preferabil pe fereastra daca esti in spatiu inchis). Repeta procedura de 4-5 ori.
  2. Uita-te in sus si apropie-ti vederea spre nas.
  3. Uita-te in jos si apropie-ti vederea spre varful nasului.
  3 Concentrarea.jpg
  3 Concentrarea.jpg

  Masajul
  Inchide ochii, strange tare pleoapele si misca-ti usor ochii cu pleoapele stranse. Repete aceeasi procedura de 4-5 ori.

  Este bine ca cel putin o data pe zi sa facem aceste exercitii, mai ales daca avem ochii obositi din cauza activitatilor din timpul zilei.
  Un alt lucru benefic pentru vedere este sa stam la lumina soarelui, nu sa ne uitam direct la soare ci sa permitem luminii sa ajunga la ochi. Desigur, nu in exces. Mai ales pentru copii, lumina soarelui previne miopia si le asigura vitamina D.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 20:35
  JennyC
   
  Mesaje: 23
  Membru din: 18 Apr, 2014
  Total puncte: 40


  Tagsexercitii , pentru ochi , imbunatatire , prevenire , probleme , vedere

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Sanatate

  x #{title}

  #{text}