Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum îți poți ajuta câinele să slăbească
  Vizualizari 2025

  Scrisde tzutzu_22 » 13 Iul 2016, 17:36

  Nu doar oamenii se confruntă cu creșterea în greutate, ci și animalele de companie. Spre deosebire de noi, însă, patrupedele nu își pot impune singure să reducă porția de mâncare ori să depună mai mult efort fizic și au nevoie de ajutorul stăpânului. Dacă ai observat la câinele tău câteva kilograme în plus, iată ce trebuie să faci.
  Sponsored Links:

  Reglează alimentația
  mancare caini.jpg
  mancare caini.jpg

  1. Înainte de toate, este recomandat să consulți un medic veterinar, pentru a fi sigur că animalul nu suferă de vreo afecțiune care să impună un anumit regim alimentar.
  2. Stabilește câtă mâncare consumă de obicei câinele într-o zi. Cântărește porțiile sau măsoară punga din care îl hrănești și redu porția cu 5-10%. De exemplu, dacă obșnuiești să îi dai 300 de grame pe zi, îi vei ajusta porția la 270 de grame. Ar trebui să vezi rezultate în maxim două săptămâni. Dacă acest lucru nu se întâmplă, mai poți reduce 5-10 procente din cantitate.
  3. Determină câinele să muncească pentru mâncare. Poți apela la diferite jocuri, cum ar fi să ascunzi mâncare prin casă și să îl pui să o caute sau să cumperi jucării specializate. Important este să aibă mintea ocupată pentru că, la fel ca oamenii, s-ar putea gândi la mâncare mai mult atunci când este la dietă.

  Mai multă mișcare
  miscare caine.jpg
  miscare caine.jpg

  1. Crează o rutină. În cazul unui animal care nu este obișnuit cu mișcarea, nu poți începe direct prin a-l pune să alerge un kilometru. Este necesar să stabilești o rutină pe care să o respecți, începând cu activități mai simple. De exemplu, poți arunca mingea iar el să o aducă înapoi.
  2. Du-l la plimbare. Plimbările sunt ideale în cazul câinilor. Poți începe cu distanțe mai mici, urmărind cât de repede obosește patrupedul. În timp, plimbările pot crește în distanță, timp și viteză.
  3. Încurajează-l! Atunci când face mișcare, îi poți arăta că ești mândru de el. Câinii sunt foarte sensibili la aprecierile stăpânilor și înțeleg atunci când fac bine un lucru. Dacă îl vei încuraja, animalul va asocia mișcarea cu un lucru pozitiv.
  În final, ai răbdare. Greutatea acumulată în timp nu dispare peste noapte. S-ar putea să fie nevoie de luni bune pentru a readuce câinele în formă.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 20:43
  tzutzu_22
   
  Mesaje: 54
  Membru din: 03 Ian, 2015
  Total puncte: 49  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}