Sponsored Links:
Daca iti place sa pui ceapa in mancare, dar nu suporti neplacerile asociate, este bine sa stii ca exista cateva remedii pentru a nu mai plange atunci cand tai ceapa.
ceapa.JPG |
Ingheata ceapa
Dupa ce ai curatat ceapa, las-o jumatate de ora la congelator inainte de a o taia. Vei observa ca efectul lacrimogen dispare miraculos, la fel si mirosul puternic. Singurul inconvenient este ca nu poti adauga ceapa rece direct in mancare si va trebui sa mai astepti pana cand revine la temperatura camerei.
Lasa ceapa la inmuiat in apa rece
ceapa_apa.jpg |
Procedeul are un efect asemanator celui din scenariul precedent, doar ca de aceasta data lacrimile nu vor disparea complet. Dupa ce cureti ceapa, tai-o in doua si las-o jumatate de ora la inmuiat in apa rece. Daca intentionezi sa calesti, va trebui sa o lasi sa se scurga apa din ea.
Taie codita dupa ce toci ceapa
Cele mai multe persoane taie codita cepei atunci cand o curata. Se pare insa ca acest lucru nu ajuta. Este recomandat sa lasi codita pentru final, deoarece in acest fel vei lacrima mai putin.
Foloseste un cutit bine ascutit
Aceasta metoda este doar pe jumatate eficienta. Folosind un cutit bine ascutit, vei reusi sa tai ceapa mai repede, dar nu vei scapa complet de lacrimi.
Pune sare pe lama cutitului
Nici aceasta metoda nu este 100% eficienta, dar intradevar limiteaza cantitatea de lacrimi pe care o versi in timp ce tai ceapa. Bonus: nu va mai fi nevoie sa pui sare in mancare.
Stoarce o lamaie
lamaie.JPG |
Acidul citric neutralizeaza enzimele eliberate de ceapa, astfel ca poti stoarce o lamaie pe tocator inainte de a trece la taiat. Metoda promite sa dea rezultate!
Aprinde o lumanare
lumanare.jpg |
Suna destul de bizar, dar se pare ca metoda da rezultate. Aprinde o lumanare langa tocator si vei observa ca flacara creste in intensitate atunci cand tai ceapa. Explicatia este ca arde o parte din substantele eliberate de ceapa, care altfel ar fi ajuns in ochi provocand lacrimarea.