Sponsored Links:
Daca nu poti concepe zilele caniculare fara un desert racoritor, iti propunem cateva variante de inghetata de casa mai sanatoasa decat cea din comert.
inghetata.jpg |
Inghetata cu iaurt si fructe
Aceasta este cea mai simpla metoda de a prepara inghetata de casa. Ai nevoie doar de 500 de grame de iaurt natural, cat mai cremos, si 250 de grame de fructe de padure (pot fi folosite si capsuni).
Spala fructele, lasa-le sa se scurga apa, iar apoi pune-le in blender pana cand se fac pasta. Amesteca iaurtul cu pasta de fructe si toarna continutul in forme pentru inghetata, pe care le pui apoi la congelator. In cateva ore, desertul este gata!
iaurt.jpg |
Inghetata cu cafea
Si aceasta varianta este usor de preparat, insa vei avea nevoie de un aparat de inghetata Ai nevoie de 500 ml de lapte, 5 g de cafea instant, 5 g de cacao, 4 galbenusuri, 130 g de zahar si 1 pastaie de vanilie. Pune laptele la fiert alaturi de pastaia de vanilie. Adauga cafeaua instant si pudra de cacao si amesteca. Pune apoi continutul sa se raceasa.
In acest timp, separa cele 4 galbenusuri si bate-le cu zahar pana cand acesta din urma se dizolva. Dupa ce s-a racit laptele, toarna-l peste galbenusuri (fara pastaia de vanilie). Toarna continutul in aparatul de facut inghetata.
cafea.jpg |
Inghetata de vanilie
Pentru aceasta inghetata, ai nevoie de ceva indemanare in bucatarie. Pentru a obtine un litru de inghetata, iti vor trebui: 250 ml frisca naturala, 250 ml lapte, 4 galbenusuri, 200 g zahar tos si jumatate de pastaie de vanilie. Se pune la fiert laptele si se adauga vanilia. Intre timp, trebuie sa separi galbenusurile si le amesteci cu zahar pana cand devine o compozitie omogena. Adauga apoi, treptat, laptele fiert. Daca ai un mixer, alege rotatia cea mai mica.
Noua compozitie obtinuta se pune la bain-marie pana cand incepe sa se ingroase, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit suficient, o poti muta in frigider. Bate frisca naturala, scoate compozitia din frigider (pe care o mai amesteci acum o data) si adauga treptat frisca, pana cand se omogenizeaza.
vanilie.jpg |
Aceasta este compozitia de inghetata.
Daca ai un aparat de inghetata, ai scapat de treaba. Daca nu, pune inghetata la congelator dar va trebui sa amesteci la fiecare 30 de minute pentru ca altfel se formeaza cristale de gheata. In 4, 5 ore, poti servi desertul!