Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum se face iaurtul de casa
    Vizualizari 1910

    Scrisde tzutzu_22 » 01 Aug 2016, 09:53

    Iaurtul de casa nu este doar mai ieftin decat cel din comert, dar si mai sanatos. Nu necesita multe ingrediente si nici un grad ridicat de indemanare in bucatarie. Ai nevoie doar de lapte (minim 2% grasime, pentru a face iaurtul cremos) si culturi active sau probiotice.
    Sponsored Links:

    Acestea pot fi achizionate dintr-un magazin cu produse bio sau poti cumpara iaurt care sa le contina. Ulterior, dupa ce ai preparat primul iaurt acasa, il vei putea folosi pentru urmatoarea transa si nu va mai trebui sa cumperi decat lapte.
    iaurt.jpg
    iaurt.jpg

    Pentru un litru de iaurt ai nevoie de aproximativ 1.8 l lapte si 60 g de iaurt care sa contina culturi active de bacterii. Iti vor mai trebui o oala mare, un termometru pentru lichide si o spatula.

    Pune laptele pe aragaz sa se incalzeasca, pana cand atinge 93 de grade. Daca nu ai un termometru, opreste focul cand vezi ca laptele incepe sa fiarba.
    termometru.jpg
    termometru.jpg

    Inaltura oala de pe foc si lasa laptele sa se raceasca pana cand ajunge la 44-46 de grade si amesteca din cand in cand pentru a nu permite formarea peliculei la suprafata. In cazul in care nu ai termometru, verifica temperatura cu ajutorul degetului. Ar trebui sa fie caldut dar sa nu friga.

    Toarna-l intr-un vas si adauga iaurtul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
    vas.jpg
    vas.jpg

    Acopera vasul si lasa-l peste noapte intr-un loc care sa asigure o temperatura de 40 de grade. A doua zi va fi gata, dar daca ti se pare ca nu este suficient de acru, il mai poti lasa cateva ore. Nu amesteca pana cand nu s-a inchegat bine.
    final.jpg
    final.jpg

    Cand este gata, toarna-l in recipiente mai mici si pune-l la frigider. Iaurtul de casa poate fi pastrat la rece aproximativ 2 saptamani.
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:41
    tzutzu_22
     
    Mesaje: 54
    Membru din: 03 Ian, 2015
    Total puncte: 49



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}