Sponsored Links:
Acestea pot fi achizionate dintr-un magazin cu produse bio sau poti cumpara iaurt care sa le contina. Ulterior, dupa ce ai preparat primul iaurt acasa, il vei putea folosi pentru urmatoarea transa si nu va mai trebui sa cumperi decat lapte.
iaurt.jpg |
Pentru un litru de iaurt ai nevoie de aproximativ 1.8 l lapte si 60 g de iaurt care sa contina culturi active de bacterii. Iti vor mai trebui o oala mare, un termometru pentru lichide si o spatula.
Pune laptele pe aragaz sa se incalzeasca, pana cand atinge 93 de grade. Daca nu ai un termometru, opreste focul cand vezi ca laptele incepe sa fiarba.
termometru.jpg |
Inaltura oala de pe foc si lasa laptele sa se raceasca pana cand ajunge la 44-46 de grade si amesteca din cand in cand pentru a nu permite formarea peliculei la suprafata. In cazul in care nu ai termometru, verifica temperatura cu ajutorul degetului. Ar trebui sa fie caldut dar sa nu friga.
Toarna-l intr-un vas si adauga iaurtul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
vas.jpg |
Acopera vasul si lasa-l peste noapte intr-un loc care sa asigure o temperatura de 40 de grade. A doua zi va fi gata, dar daca ti se pare ca nu este suficient de acru, il mai poti lasa cateva ore. Nu amesteca pana cand nu s-a inchegat bine.
final.jpg |
Cand este gata, toarna-l in recipiente mai mici si pune-l la frigider. Iaurtul de casa poate fi pastrat la rece aproximativ 2 saptamani.