Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Educatie
 • Cum se face o fișă interactivă pentru copiii care învață să scrie
  Vizualizari 2567

  Scrisde Krista » 21 Sep 2016, 22:42

  Știm cât e de dificil, uneori, să-i facem pe micuții noștri să scrie cuvinte „noi”. Iată cum se face o fișă interactivă, distractivă și plină de culori, care să-i atragă pe cei mici și să le stârnească interesul pentru acest minunat „joc”.

  Ai nevoie de:
  o coală albă, A4
  un marker negru
  cât mai multe culori
  un borcan, un pahar sau o cană
  inspirație pentru cuvinte, în funcție de nivelul copilașilor

  1.jpg
  Fig. 1
  1.jpg

  Pe foaia A4, desenați un animăluț, un obiect, ceva ce copilului îi place foarte mult. (Puteți să-i faceți o surpriză prima dată, iar apoi să îl întrebați pe el ce ar dori. Copiilor le place să facă liste cu lucruri pe care le puteți desena.) Dacă nu vă descurcați cu desenul, sugestia mea e să căutați pe internet: de exemplu DOG DRAWING. Găsiți o schiță ușoară, puneți foaia pe ecran și copiați. E o metodă care economisește timp. Folosiți marker-ul negru, va arăta ca un desen imprimat.
  Desigur, dacă aveți la dispoziție o imprimantă, vă e mult mai ușor să imprimați direct un desen de pe internet.
  Iată un exemplu:
  2.jpg
  Fig. 2
  2.jpg

  Aveți acum un desen. Folosind cariocile sau creioanele colorate, trasați linii pe desen. Pe aceste linii, copilașii vor scrie cuvintele. Pentru a fi cât mai interesant, trasați câte o linie cu fiecare culoare. Pentru fiecare linie va exista un cuvânt scris cu aceeași culoare.
  3.jpg
  Fig. 3
  3.jpg

  În borcan, pahar sau cană, pregătiți bilețele pe care scrieți cuvinte. În fiecare zi a săptămânii, copiii pot să extragă 1-2 bilețele (în funcție de spațiile colorate de pe desen) și să le noteze. La finalul săptămânii, vor avea un desen plin de culori și de... cuvinte noi!
  Ceea ce face jocul și mai interesant e examenul: după ce copiii le scriu (și le mai exersează), primesc un test (o mică dictare), de obicei, la final de săptămână. Puteți desena o căsuță în partea superioară a paginii, în care să scrieți nota. Copiii primesc abțibilduri sau „surprize” ca premiu.
  4.jpg
  Fig. 4
  4.jpg

  Cea mai interesantă recompensă e „cutia cu surprize”, pe care o voi explica în tutorialul următor.

  *Acest tutorial are 3 părți diferite: „Cum se face o fișă interactivă pentru copiii care învață să scrie”, „Cum se face o recompensă interesantă pentru școlari și preșcolari”, „Cum se face o provocare pentru copiii care învață să scrie”.

  Spor la treabă și mult succes celor mici! :)
  „Scopul educației este transferul de flacără.” (V.G.)
  Sponsored Links:
  Actualizat în 15 Oct 2016, 10:28
  Krista
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 21 Sep, 2016
  Total puncte: 3


  Tagsscriere , dictare , interactiv , distractiv , animale , culori , educație , grădiniță , clasa 1

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Educatie

  x #{title}

  #{text}