Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Educatie
 • Cum sa il inveti pe copilul tau primele cuvinte intr-o limba straina
  Vizualizari 2097

  Scrisde Krista » 15 Oct 2016, 23:56

  Daca va aflati in situația de a-i invata pe copii o limba straina, mai exact, in etapa de invatare a primelor cuvinte, iata o metoda de invatare prin joc. De curand, am aplicat aceasta metoda si am vazut ca functioneaza destul de bine.
  Sponsored Links:

  In primul rand, in cauzl in care copilul a mai avut contact cu limba respectiva, incercati sa aflati ce cuvinte cunoaste. Apoi, introduceti cuvintele noi. S-ar putea ca el sa le mai fi auzit pe unele dintre ele. Lucrati la cuvintele noi : pronuntati-le de cateva ori si rugati copilul sa le repete. Exersati traducerile respectivelor cuvinte :din romana in limba straina si invers. Puteti sa le folositi si in cadrul unor propozitii simple ; e important ca cei mici sa ne auda comunicand in limba straina.
  descărcare.jpg
  descărcare.jpg

  Dupa ce ati exersat cuvintele si v-ati dat seama care dintre ele sunt receptate mai usor si care sunt mai dificile, pregatiti-va pentru joc. Motivati copilul spunandu-i ca acum va desena si ca v-a lucra intr-un mod mai interesant.
  Ai nevoie de:
  o hartie A4
  creioane colorate
  lista cu noile cuvinte

  Impartiti hartia in cateva sectiuni. Eu am numarat 12. Numerotati-le.
  Faptul că scrieri numere in fiecare casuta are un rol : e o ocazie buna de a pronunta fiecare numar in limba straina. Puteti incepe, asadar, prin acest exercitiu. Chiar daca cel mic nu cunoaste inca numerele in engleza, de exemplu., cititi-le dumneavoastra pentru el si rugati-l doar sa repete. Daca faceti acest exercitiu in mod repetat, o data pe saptamana, sa zicem, copilul le va invata.

  Dupa ce ati introdus numerele (ceea ce e, de altfel, doar un fel de „bonus”, fiindca nu acesta e scopul), incepeti jocul. Spuneti un numar : ONE. Copilul trebuie sa il repereze, sa isi aduca aminte. Odata ce gasește căsuța respectivă, rugați-l să deseneze un cuvant pe care, sigur, i-l veti spune in engleza. Eu am inceput cu partile corpului. In aceasta situatie, veti spune : HEAD. Copilul se gandeste si deseneaza ceea ce reprezinta cuvantul. Astfel, puteti verifica nivelul de intelegere a noilor cuvinte. Dupa ce ati umplut pagina cu desene, rugati-l pe copil sa rosteasca fiecare cuvant, in functie de desene (de exemplu HEAD – NOSE – ARM etc.) Acest pas asigura verificarea pronuntiei.

  Ce mai puteti face e sa oferiti cuvinte-bonus. Lasati, de exemplu, trei casute libere. In acestea, veti folosi trei cuvinte care nu erau pe lista initiala si care fac trecerea la o alta tema : animale, familie, scoala etc. Pe acestea, copilul trebuie doar sa le auda, nu e nevoie sa insistati mult asupra lor. Anuntati-l, insa, ca data viitoare le veti relua si veti adauga alte cuvinte din acelasi domeniu.
  Daca vreti sa faceti lucrurile si mai interesante, puteti folosi, in loc de o simpla foaie A4, una mult mai mare : un A2 sau A1. Veti obtine, astfel, un afis.

  Jocul se poate adapta : puteti utiliza materiale alternative. In loc de o foaie A4 cu desene, creati o macheta din carton sau creati jocul din plastilina. Important e ca cel mic sa inteleaga si sa retina cuvintele, dar intr-un mod cat mai distractiv si inventiv.

  Copilului ii va placea sa se „joace”. Pentru noi, important e faptul ca el exerseaza cuvintele noi si ca nu considera lectia obositoare sau plictisitoare. Jocul are mereu puterea de a transforma invatatul intr-un proces indragit de copii.

  Spor la joaca !

  „Educatia este transfer de flacara.” (V.G.)
  Sponsored Links:
  Actualizat în 03 Mai 2019, 11:21
  Krista
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 21 Sep, 2016
  Total puncte: 3  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Educatie

  cron
  x #{title}

  #{text}