Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Educatie
 • Cum sa învatam membrii familiei intr-o limba straina
  Vizualizari 4382

  Scrisde Krista » 12 Dec 2016, 23:39

  Lectia despre membrii familiei este printre primele pe care copiii le invata atunci cand iau contact cu o limba straina, oricare ar fi ea. Pentru predarea acestei lectii propun aici o metoda mai dinamica si mai interesanta, fiindca aduce o noutate pentru cei mici.

  Daca invatati copii chiar mici (clasele I-IV), vor avea aceeasi reactie pe care am intampinat-o si eu: ei inca nu au auzit de arbore genealogic. Exact asta am propus ca activitate atunci cand am abordat lectia despre membrii familiei. Daca elevii sunt mai mari, activitatea le poate parea interesanta fiindca, desi cunosc termenul, nu si-au construit niciodata arborele genealogic propriu.

  Asadar, aveti nevoie de hartie si culori (poate chiar de o fisa imprimata cu un model de arbore mai schematic; exista o multime online).
  Lasati-l pe copil sa aleaga daca vrea sa faca arborele propriei familii sau daca vrea sa „inventeze” unul. S-ar putea sa aleaga o papusa sau un personaj caruia sa-i faca arborele genealogic (cu informatii fictionale, bineinteles, ceea ce aduce un plus pe partea de stimulare a imaginatiei). Important este ca el sa inteleaga legaturile de familie, care se vad si la nivelul cuvintelor: mère -- grand-mère, père -- grand père etc. Mother -- grandmother; father -- grandfather. În momentul în care copilul înțelege logic cum funcționează, îi va fi ușor să rețină cuvintele și să le folosească ulterior.

  Mai jos aveti exemple de arbore, online gasiti mult mai multe. Spor la treaba! :)
  family tree.jpg
  family tree.jpg

  family-tree-printable.JPG
  family-tree-printable.JPG

  Aveți nevoie doar de puțin timp să vă jucați cu noile cuvinte. In functie de nivelul de varsta, adaugati personaje noi, mai „complexe”: unchi/matusa/verisori; strabunici. De aici incolo, se pot scrie povesti de familie, se pot imagina diverse scene (de exemplu: descrieti o scena, vorbind doar in limba straina, iar copilul o deseneaza: My family is having lunch. My mother brings the food. My father holds the baby. My sisters and my little brother are very hungry.)
  Sponsored Links:
  Actualizat în 13 Dec 2016, 22:38
  Krista
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 21 Sep, 2016
  Total puncte: 3


  Tagsfamilie , arbore genealogic , limba straina , educatie

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Educatie

  x #{title}

  #{text}