Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Software
 • Optiuni suplimentare si utile la programul VLC Media Player
  Vizualizari 8920

  Scrisde itAddict » 28 Oct 2013, 12:38

  Daca folositi VLC doar pentru a va uita la filme , sa stiti ca programul este mult mai capabil de atat, de aceea doresc sa va arat cateva acaracteristici utile care le mai are acest program.
  Sponsored Links:

  Conversia fisierelor media
  - VLC poate converti fisierele video dintr-un format in altul, facandu-le mai mici si mai accesibile pentru un dispozitiv mobil sau pentru site-uri web. Pe langa aceasta se poate si extrage sunetul dintr-un video si se poate salva separat.
  1. Pentru a face acest lucru , se va face click pe meniul: Media => Convert/Save.
  1.jpg
  1.jpg

  2. De la "Add..." vom alege fisierul video pe care dorim sa-l convertim, se face click pe "Convert/Save" iar acum de la "Browse" se alege folderul unde dorim sa salvam fisierul modificat.
  2.png
  2.png

  3. De la "Profile" putem sa alegem mai multe setari predefinite pentru diverse formate video, daca dorim putem modifica setarile si manual din butonul de setari. Dupa ce am ales setarile dorite pentru conversie, se face click pe start si se asteapta , destul de mult :) pana se va face conversia.
  3.png
  3.png


  Transmisie video sau sunet in timp real pe internet
  - Programul poate face si transmisie video sau sunet de la pc-ul tau , direct pe net, astfel incat alti utilizatori sa poata vedea anumite continuturi video direct de la tine din calculator.
  1. Pentru a seta transmisia live, vom da click pe meniul: Media => Stream. De la Tab-ul "File" , la "Add..." vom selecta ce dorim sa transmitem live (muzica, filme, etc..) . Este si posibilitatea sa transmiti live chiar si ecranul pc-ului, asa poti sa arati la cineva ce faci pe calculator in acel timp.
  4.png
  4.png

  2. Aici vom face click pe "Next"
  5.png
  5.png

  3. Ca sa facem transmisia live pe internet, vom selecta la "New Destination" => "HTTP" si click pe "Add". (Daca dorim sa ne apara si noua in program exact ce se transmite , se bifeaza "Display locallly".) Setarile se pot lasa cum sunt, fara alte modificari, daca eventual dorim ca video-ul transmis sa fie comprimat, vom bifa "Activate Transcoding" ca sa transmitem pe o calitate a imaginii mai slaba (util pentru a evita incarcarea retelei). Click pe "Next".
  6.png
  6.png

  4. Aici setarile se pot lasa cum sunt, se face click pe "Stream".
  7.png
  7.png

  - Daca s-a bifat optiunea "Display locally" va trebui sa si apara pe ecran ce se transmite live. Daca folosesti firewall, asigura-te ca este permis la VLC sa aiba conexiuni externe, Daca folosesti router, asigura-te ca are port forwarding pentru VLC.

  5. Conectarea la transmisia live: ca cineva sa se conecteze la transmisia ta live, va trebui sa aiba de asemenea instalat programul VLC, sa il acceseze , sa intre la: "Media => Open Network Stream" si sa selecteze tab-ul "Network" .
  8.png
  8.png

  - Aici va trebui sa introduca adresa ta de ip si anume: "http://adresatadeip:8080" (daca nu iti cunosti adresa de ip, se poate afla usor daca accesezi site-ul http://www.whatismyip.com , aici la "Your IP" va fi afisat ip-ul tau. Acum se va face click pe play si persoana respectiva va putea vedea/auzi continutul pe care il transmiti live.
  9.png
  9.png


  Despre cum se poate inregistra ecranul pc-ului cu VLC , se poate vedea in materialul de mai jos:
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 16:42
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62  Distribuie pe:

  Scrisde itAddict » 31 Oct 2013, 01:27

  Acum vom invata cum sa inregistram intr-un format video ecranul pc-ului cu ajutorului programului VLC Media Player. Daca nu aveti inca instalat acest program, se poate instala de pe site-ul: http://www.videolan.org

  1. Dupa instalarea programului, il accesam si facem click pe "Media => Flux/Streaming"
  1.jpg
  1.jpg

  2. Alegem "Dispozitiv de captura/Capture Device"
  - De la "Mod de captura/Capture mode" selectam "Desktop"
  - Acum la "Desired frame rate/Frecventa de cadre dorita" vom alege cate poze pe secunda sa faca inregistrarea. (ca video-ul sa fie fluent este necesar sa selectam 24.00f/s , daca dorim sa fie mai sacadat ,putem alege 15.00f/s.
  - Dupa ce am ales setarile dorite, facem click pe "Difuzeaza ca flux/Stream".
  2.jpg
  2.jpg

  3. La pasul urmator nu modificam nimic, facem click pe "Next"
  4. In aceasta fereastra vom lasa selectat "Fisier/File" , vom face click pe "Adauga/Add"
  3.jpg
  3.jpg

  5. Pe urma "Rasfoire/Browse" , aici vom alege unde se va salva inregistrarea, ii vom da un nume inregistrarii (punctul 2). Pe urma facem click pe "Save" si "Next".
  4.jpg
  4.jpg

  6. Din aceasta fereastra putem alege formatul in care sa fie salvata inregistrarea (implicit este .mp4) . Facem click pe "Next" si in urmatoarea fereastra pe "Stream".
  5.jpg
  5.jpg

  6.jpg
  6.jpg

  Dupa ce s-a facut click pe "Stream", inregistrarea este pornita si tot ce se vede pe ecranul pc-ului in acel moment, este inregistrat (fara cursor/sageata, aceasta nu apare in video). Ca sa se salveze inregistrarea, din programul VLC se face click pe STOP ( nu pe pauza ) si se inchide programul de la butonul X.
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62


  2 mesaje • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Software

  x #{title}

  #{text}