Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum sa iti alegi psihoterapeutul potrivit
  Vizualizari 2444

  Scrisde AmeliA » 24 Iun 2017, 14:24

  Daca e sa ne comparam cu Statele Unite sau cu tarile Europei de Vest, pe meleagurile noastre psihoterapia se afla la inceput de drum. Odata ce am inceput sa admitem ca e in regula sa ai probleme, psihoterapia autohtona prinde si la noi, in cele din urma.
  Sponsored Links:

  La ce anume sa fii atent cand iti alegi psihoterapeutul :
  Relatia terapeutica
  - Un psihoterapeut bun este cel care intelege ca alege si, mai ales, ca este ales, de pe o pozitie de egalitate.Nu alege la intamplare. Afla cine este si ce pregatiri are.
  - Daca ai nimerit unde trebuie, omul din fata ta nu va folosi cuvinte complicate, se va exprima corect si fluent.
  - Un psihoterapeut bun nu te va lasa sa petreci jumatate de an avand sentimentul ca nu esti inteles sau ca „dai extemporal” la fiecare sedinta.

  Sentimentul ca progresezi
  - Daca, dupa cateva luni nu se schimba nimic si/sau te simti,constant ,mai rau iar psihoterapeutul tau nu abordeaza problema, deschide discutia despre acest subiect si, daca nu primesti un raspuns care sa aiba sens pentru tine, poate sa fie un semn ca nu e locul potrivit pentru tine.
  -Un psihoterapeut bun nu va da niciodata vina pe tine pentru ca nu progresezi , ci va admite, daca e cazul, ca ati ajuns intr-un impas si se va oferi sa te ajute in cautarea unei solutii alternative.
  Cum sa alegi psihoterapeutul potrivit.jpg
  Cum sa alegi psihoterapeutul potrivit.jpg

  Atentia terapeutica
  - Un psihoterapeut bun iti va acorda tie atentia lui totala. Ceva nu este in regula daca acesta vorbeste mai mult despre el decat despre tine si nici nu vezi la ce ti-ar putea folosi ceea ce auzi.

  Sa nu te simti judecat
  - Non-judecata nu insemna ca terapeutul este de acord cu ceea ce faci, ci doar ca te ajuta sa te schimbi, semnaland comportamentele problema, oferind perspective nu sfaturi, fara sa afiseze o atitudine moralizatoare sau atotstiutoare.

  Nu exista un psihoterapeut universal, ci unul potrivit pentru fiecare persoana. Atunci cand te uiti la omul din fata ta, ar fi util sa concluzionezi ca te inspira, ca il respecti si ca te reprezinta si ca poti afirma despre el ca e competent si echilibrat emotional.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:47
  AmeliA
   
  Mesaje: 15
  Membru din: 11 Iul, 2014
  Total puncte: 25  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}