Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum se prepara cidrul de mere
    Vizualizari 1760

    Scrisde Chef » 27 Iun 2017, 23:40

    Inca din antichitate, cidrul a fost considerat o bautura tonica, racoritoare, si un remediu pentru anumite afecţiuni. Gustul este unul placut, acrisor, se obţine usor fiind bogat in substante cu rol curativ.

    Dificultate: mica
    Durata de preparare : 3 h
    Ai nevoie de:
    10 mere
    o cana de zahar
    1 praf de scortisoara

    Cidru de mere.jpg
    Cidru de mere.jpg

    1. Se taie fructele in patru, fara sa fie curatate de coaja. Se pun intr-o oala umpluta cu apa, cat sa le acopere. Se adauga zaharul si scortisoara. Se fierbe la foc mare, o ora , fara sa fie acoperite. Apoi se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca doua ore, acoperind oala cu un capac. Se opreste focul si se lasa la racit.

    2. Se paseaza merele pana se obtine consistenta unui piure. Cand s-a racit compozitia, se toarna intr-o sita, asezata peste un bol. Dupa ce s-a scurs sucul, se pune restul de piure de mere intr-o punga sau saculet pentru strecurat si se stoarce bine de tot lichidul, deasupra bolului. Cidrul se pastreaza intr-o sticla etans, la frigider, cel mult o saptamana.

    Pofta buna!
    Sponsored Links:
    Chef
     
    Mesaje: 15
    Membru din: 22 Feb, 2014
    Total puncte: 20


    Tagscidru , mere , bautura

    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}