Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

Cum sa fierbi perfect ouale

Vizualizari 12936
Pagina 1 din 1

Scrisde Razr » 06 Dec 2013, 01:34

Advertisements:
In acest tutorial vom invata cum sa fierbem ouale incat sa nu le crapam si sa le putem si curata usor.

1. Inainte de fierbere este de preferat ca acestea sa fie la temperatura camerei , daca sunt scoase direct din frigider, este recomandat sa le lasam aproximativ 15 min afara din frigider.
2. Se aseaza ouale intr-un vas de dimensiuni mai mici ca sa nu sara prin vas cand va fierbe apa, astfel evitam sa se crape.
3. Dupa ce s-au asezat ouale in vas, se toarna apa rece cu 2 cm mai mult deasupra lor si se adauga o lingura de sare in apa pentru a ne ajuta sa le decojim mai usor.
Oua pentru fiert.jpg
Oua pentru fiert.jpg (Vizualizat de 12936 ori)

4. Se aseaza vasul pe aragaz sau plita si se aduce apa la temperatura de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba , se reduce caldura in asa fel incat sa fiarba usor apa. Cand a inceput apa sa fiarba , putem porni cronometrul.
5. Pentru un miez mai moale, acestea le lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Daca dorim sa fie miezul mai tare, se pot lasa sa fiarba pana la 10 minute.
- Pentru o decojire mai usoara , dupa fierbere se pot pune in apa rece.
Ou fiert, moale.jpg
Ou fiert, moale.jpg (Vizualizat de 12936 ori)

O alta metoda pentru a obtine un miez tare este sa aducem apa la temperatura de fierbere dupa care sa oprim focul si sa acoperim vasul cu un capac timp de aproximativ 20 de minute. In acest fel miezul va fi perfect tare si vom evita sa crape coaja.
Oua fierte.JPG
Oua fierte.JPG (Vizualizat de 12936 ori)
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 01 Mai 2016, 02:47, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
Razr
 
Mesaje: 62
Membru din: 26 Sep, 2013
Total puncte: 47


Sponsored Links:

Distribuie pe:

Scrisde Razr » 10 Dec 2013, 15:00

In cazul in care asezam oul in apa dupa ce aceasta a dat in clocot, riscam sa crape oul, mai ales daca este luat de la frigider. Poate nu se intampla de fiecare data dar exista acest risc. Daca se aseaza oul inainte in apa, acesta se incalzeste treptat si nu mai crapa cand incepe sa fiarba apa.
Razr
 
Mesaje: 62
Membru din: 26 Sep, 2013
Total puncte: 47

Scrisde Allaboutmakeup » 10 Dec 2013, 09:06

Te contrazic. Ca sa fierbi ouale perfect, din momentul in care apa incepe sa fiarba pe foc, atunci pui ouale in apa si numeri 2 minute si 30 secunde, pt ouale de marimi mai mari, numeri 3 minute.
Asa fierbi oul perfect. Dupa ce a dat in clocot apa, abia apoi asezi oul in vasul cu apa.
Just saying!
Allaboutmakeup
 
Mesaje: 8
Membru din: 10 Oct, 2013
Total puncte: 12


3 mesaje • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum sa fierbi laptele fara sa se verse pe aragaz
în Culinare
de Chef » 23 Ian 2017, 10:01
Răspunsuri 0
Vizualizări 1366
Cum se vopsesc ouale de Pasti in diverse feluri
în Culinare
de AmeliA » 29 Apr 2016, 12:26
Răspunsuri 0
Vizualizări 1800

Înapoi la Culinare

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}