Sponsored Links:
Ai nevoie de:
aproximativ 400 g Kaiser
500 g spaghete nr.5
6,7 linguri mari de smantana
4 oua
ulei
2 capatani mici de usturoi
sare
piper
cimbrisor
busuioc
500 g spaghete nr.5
6,7 linguri mari de smantana
4 oua
ulei
131222-IMG_20131222_132227.jpg |
2 capatani mici de usturoi
sare
piper
cimbrisor
busuioc
131222-IMG_20131222_132258.jpg |
Preparare
Intr-un vas de inox se pune apa pana la jumatatea acestuia.
Punem vasul pe ochiul mare al aragazului. Se aduce in pragul fierberii, apoi se adauga sare din belsug.
Cand apa da in clocot, punem pastele injumatatite (ca sa fie mai usor sa le mancam).
Le lasam 7,8 minute amestecand continuu si gustand din cand in cand cate un fir ca sa vedem daca au fiert suficient sau nu.
Nu le vom lasa sa devina ca o mamaliga, de aceea recomand sa nu dati focul la maxim dupa ce a inceput sa fiarba apa. Mai incet si sigur.
Dupa ce le-ati fiert suficient, le strecurati cu o sita apoi le lasati deoparte. Ne ocupam de ele imediat.
131222-IMG_20131222_132313.jpg |
Kaiserul il vom taia cuburi micute. Usturoiul il tocam marunt.
Pornim focul de la ochiul mediu al aragazului, iar apoi punem intr-o tigaie teflonata, o lingura de ulei.
Adaugam usturoiul tocat si il amestecam in continu, avand grija sa nu il ardem. Mentineti focul mic daca e necesar.
131222-IMG_20131222_133451.jpg |
Cand devine sticlos, adaugam bucatelele de kaiser.
Amestecam pe foc mediu, adaugam apoi sare, piper, cimbrisor si busuioc.
131222-IMG_20131222_133843.jpg |
Lasam sub capac sa se inabuse cateva minute, apoi ridicam capacul ca sa amestecam continutul.
Il rumenim putin apoi oprim focul si lasam capacul deasupra.
Intr-un bol, adaugam cele 4 oua si le batem continuu. Adaugam putin piper, sare.
Apoi amestecam cu 3 linguri mari de smantana, omogenizand compozitiile.
131222-IMG_20131222_134538.jpg |
131222-IMG_20131222_134938.jpg |
Intre timp, vasul in care au fiert pastele, il spalam si stergem sa nu ramana apa deloc in el. Puteti utiliza un prosop de hartie de bucatarie.
Sponsored links:
Punem vasul pe foc si adaugam ulei. Punem pastele treptat, amestecand continuu. Trebuie sa avem grija sa nu se arda.
131222-IMG_20131222_135111.jpg |
Apoi mai adaugam ulei daca este necesar. Amestecam spaghetele iar apoi adaugam din tigaie, kaiserul cu condimentele.
131222-IMG_20131222_135242.jpg |
Amestecam in continuare pentru a putea dispersa aproximativ egal kaiserul printre spaghete.
La sfarsit adaugam bolul de oua cu smantana. Vom amesteca la foc mediu pe ochiul mare.
131222-IMG_20131222_135350.jpg |
Oul trebuie sa se intareasca putin, vom amesteca pana cand vom vedea ca se prinde putin de marginea vasului, similar fenomenului de imbranzire.
La sfarsit, se poate adauga din nou smantana, cateva linguri, pentru a face spaghetele mai suculente, nu le lasam uscate.
131222-IMG_20131222_135424.jpg |
Se amesteca putin si se poate opri focul. Tragem de pe aragaz si punem capacul intr-o parte pentru a nu se raci prea repede.
Dupa ce s-au pus spaghtele intr-o farfurie plata cu un cleste de spaghete (sau cu 2 furculite, dupa caz), dupa gust, se poate adauga parmezan ras deasupra.
Apoi, nu uitati de tacamuri.
Datorita faptului ca am injumatatit spaghetele inainte de a le pune la fiert, o sa va fie mai usor sa le mancati daca sunteti la voi acasa.
Asa, veti putea renunta la tacam, la lingura, si puteti ramane cu furculita doar.
Asa arata rezultatul final.
131222-IMG_20131222_140504.jpg |
Spaghete Carbonara cu sos facut in casa, simple si gustoase.
Voilà si Bon appétit!