Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Educatie
  • Cum se face o recompensa interesanta pentru scolari si prescolari
    Vizualizari 4170

    Scrisde Krista » 02 Oct 2016, 00:06

    Acest tutorial vine ca o completare la un altul, intitulat „Cum se face o fisa interactiva pentru copiii care invata sa scrie”.

    Verificarile de orice fel ii fac pe copii sa se emotioneze si sa incerce sa „evadeze”. Chiar daca stim ca au invatat cuvintele noi si ca sunt capabili sa le foloseasca sau sa le scrie (si, desigur, sa le inteleaga), un mic test este binevenit... din partea noastra. Iata ce putem face pentru a fi binevenit (si chiar dorit) si din partea lor.

    Copiii au nevoie de recompense. O recompensa interesanta si foarte practica este „cutia cu surprize”.
    In primul rand, aveti nevoie de o cutie, de dimensiune medie. Poate fi oricat de simplă (chiar transparenta), poate fi reutilizata (o cutie de tabla in care au fost candva fursecuri) sau poate fi facuta chiar de dumneavoastra, pictata si impodobita. Poate fi cumparata ca o cutie colorata, de carton. Sau, o idee si mai buna, poate fi confectionata alaturi de copii, dupa ce i-ati instiintat care va fi scopul ei. Cu siguranta, cei mici vor fi incantati!
    2013 Autumn Box.png
    Exemplu cutie
    2013 Autumn Box.png

    Cutia se umple cu surprize. Iata cateva idei de lucrusoare practice, usor de achizitionat si destul de ieftine.
    • ascutitori
    • creioane colorate
    • radiere (cat mai interesante)
    • abtibilduri
    • brelocuri
    • carnetele
    6-cute-baby-animals-erasers-from-Japan-kawaii-23020-6.jpg
    Exemplu radiere
    6-cute-baby-animals-erasers-from-Japan-kawaii-23020-6.jpg

    61WYZzChH5L._SX425_.jpg
    Exemplu abtibilduri
    61WYZzChH5L._SX425_.jpg

    pencils-1365337_960_720.jpg
    Creioane, ascutitori
    pencils-1365337_960_720.jpg

    Si, desigur, lista poate continua, in functie de idei si de buget.

    Partea cea mai interesanta vine de-acum: dupa ce copilul sustine „testul” aduceti cutia cu surprize. Stabiliti, impreuna cu el, o nota minima sau un numar minim de greseli pe care il poate atinge, fara a-i afecta sansa de a extrage o surpriza. Rugati-l sa tina ochii inchisi, sa intinda mana si sa extraga surpriza. Chiar daca greseste si punctajul lui e prea mic, permiteti-i (macar o data sau de doua ori) sa primeasca surpriza, cerand in schimb un „bonus” - sa exerseze ceea ce a gresit si sa-si imbunatateasca performanta. Repetati actiunea o data la o saptamana sau doua, in functie de ritmul in care progreseaza copilul. Va incepe sa astepte cu nerabdare ziua testului si sa se pregateasca pe masura!

    Nu uitati, cutia contine doar surprize. Copilul nu are voie sa vada ce se afla inauntrul ei. Acesta este tot farmecul provocarii. Umpleti cutia in mod constant, astfel incat sa aveti intotdeauna „surprize” pregatite.
    Desigur, ideile pot fi imbunatatite. Dar punctul de plecare e acesta: copiii iubesc recompensele. Si nu au nevoie de mari recompense (tablete, jocuri video, cei mai scumpi roboti sau cele mai sclipitoare printese)... au nevoie de recompense mici, practice si oferite cu iubire. Asa cum ii invatam, asa vor creste.

    *Acest tutorial are 3 părți diferite: „Cum se face o fișă interactivă pentru copiii care învață să scrie”, „Cum se face o recompensă interesantă pentru școlari și preșcolari”, „Cum se face o provocare pentru copiii care învață să scrie”.

    Spor la surprize!

    „Scopul educatiei este transferul de flacara.” (V.G.)
    Sponsored Links:
    Actualizat în 15 Oct 2016, 10:31
    Krista
     
    Mesaje: 10
    Membru din: 21 Sep, 2016
    Total puncte: 3


    Tagsrecompensa , surprize , scolari , prescolari , educatie , teste

    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Educatie

    cron
    x #{title}

    #{text}